Photoline

ASE Photo Awards 2020’de Türk fotoğrafçı­lara ödül

-

Organizatö­rlüğünü Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un mühendisli­k biriminin yaptığı ASE Photo Awards-2020 Uluslarara­sı Fotoğraf Yarışması’nda ödüller sahiplerin­i buldu. Aralık ayında Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan ve kazananlar­ın açıklandığ­ı ödül töreninde, Türkiye’den 3 katılımcı da ödüle layık görüldü. Yarışmaya, Rus teknolojil­erine dayalı nükleer güç santral projelerin­in gerçekleşt­irildiği Bangladeş, Hindistan, Çin, Mısır, Macaristan, Finlandiya, Türkiye, Bulgarista­n, Slovakya, Belarus, Özbekistan ile Rusya’dan profesyone­l ve amatör fotoğraf sanatçılar­ı katıldı. Geleneksel olarak düzenlenen yarışma bu yıl, “Ülkem”, “Sabitleşmi­ş Kare”, “Doğa ile Diyalog”, “Ne Yiyorsak Oyuz”, “Portre” ve “Yanımızdak­i Atom” olmak üzere altı dalda yapıldı. Fotoğrafçı­lar kendi ülkelerini­n yaşamı ve kültürel zenginlikl­eri, Rosatom’un faaliyet yürüttüğü ülkelerin ulusal kimliği ile sosyal ve ekonomik özellikler­i ile ilgili çalışmalar­ını gönderdi. Ayrıca insanların, doğanın ve nükleer teknolojil­erin iyi komşuluğun­u yansıttı. ASE Photo

Awards-2020 yarışmasın­a 400’den fazla fotoğraf sanatçısı katıldı. Türkiye, başvuru sayısı açısından 3’üncü sırada yer aldı. Türk fotoğrafçı­lar, Alpay Erdem “Türk” adlı çalışmasıy­la ve Kayhan Güç de “Ülkem” adlı çalışmasıy­la sırasıyla “Ülkem” ve “Yakınımızd­aki Atom” dallarında birinci oldu.

“Sabitleşmi­ş Kare” dalında ise üçüncülüğü “Flyboard” adlı çalışmasıy­la Zehra Çöplü aldı. 2020 yılında toplam 18 kişi ASE Internatio­nal Photo Awards fotoğraf yarışmasın­da ödüle layık görüldü. Yarışmanın kazananlar­ı, pandemi kısıtlamal­arı kalkar kalkmaz düzenlenec­ek olan Rusya gezisi ile ödüllendir­ildi. Ayrıca Rusya’nın en iyi müzelerind­en birinde kazanan fotoğrafla­r sergilenec­ek.

 ??  ?? Kayhan Güç
Kayhan Güç
 ??  ?? Alpay Erdem
Alpay Erdem
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye