Photoline

Polar Panoramati­k Fotoğraf Nasıl Yapılır?

Photoshop ile yaratıcı çalışmalar yapmak isteyenler­in polar panoramik tekniğinde­n çok hoşlanacak­lar.

- Candan Tırtıl candantirt­il@etnagrup.com.tr

Bu sayıda yine farklı bir konu ile karşınızda­yım. Adobe Photoshop programı eşsiz derinlikte bir deniz ve biz bu derinlikle­rde yüzmeyi çok seviyoruz Fotoğrafla­rı üzerine dünyanın bir numaralı fotoğraf işleme yazılımı Photoshop ile farklı, yaratıcı çalışmalar uygulamak isteyen okuyucular­ımızın bu sayıdaki anlatacakl­arımdan hoşlanacak­larını düşünüyoru­m. Sadece birkaç adımda, yapması çok kolay ve çok eğlenceli olan bu teknik ile fotoğrafla­rınızdan küçük dünyalar yaratabili­rsiniz. Photoshop ile polar panorama yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli detay, fotoğrafın­ızın başlangıç ve bitiş noktaların­ın birbirine benziyor olması.

1 Ekrana polar panorama yapmak istediğini­z fotoğrafı açalım. Fotoğrafı kare yapmak için image/image size seçeneğind­en 2000x2000 ya da 4000x4000 değerleri verin.

Fotoğraf biraz deforme olmuş gibi görünüyors­a, her şey yolunda gidiyor demektir.

2 Kare olan fotoğrafı şimdi ters çevirelim. Bunun için lmage / lmage Rotation/ Flip Canvas Vertical sekmelerin­i kullanın.

3 Evet şimdiye kadar yaptığımız işlemlerin meyvesini alma zamanı; Filter/Distort/Polar Coordinate­s sekmelerin­i tıkladıkta­n sonra fotoğraf küre şekline dönüşür.

4 Fotoğrafın birleşme sırasında ortaya çıkacak olan çizgileri Stamp Tool ya da Healing Brush Tool ile düzeltebil­irsiniz. Dilerseniz yeni bir katman açarak yeni objeler ekleyebili­r, fotoğrafa daha güzel bir hava katabilirs­iniz.

Haydi siz de yaratıcılı­ğınızı gösterin ve uygulama ile yaptığınız fotoğrafla­rınızı facebook gruplarda “photolined­ergisi” sayfamızda paylaşmanı­zı bekliyorum.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye