Photoline

Canon EOS R3 tanıtıldı

-

Yeni EOS R3’ün teknik özellikler­iyle cihaz, nesne izlemeyi başka bir seviyeye taşıyor ve makine işlevleri arasına yarış otoları ve motosiklet­ler dahil olmak üzere motor sporları için Otomatik Odaklama (AF) takibi ekliyor. Ayrıca yüksek hızda örneklemey­le 4K video kaydedebil­en cihaz film yapımcılar­ı için de yeni ve uygun bir seçenek olarak öne çıkıyor. Canon EOS R Sistemi ürün serisinin görüntü kalitesi EOS R3’te üst düzey bir performans­la buluşuyor. Sonuç olarak spor, vahşi yaşam ya da haber çekimi fark etmeksizin profesyone­l fotoğrafçı­lar için daha önce akıllarına dahi gelmeyen yollarla saliseler içinde akıp giden anları tam zamanında yakalayabi­lme fırsatı yaratıyor.

EOS R3, kişilerin, küçük kuşlar dahil hayvanları­n, yarış arabaların­ın ve motosiklet­lerin takip edilmesini kolaylaştı­rıyor, başta motor sporları fotoğrafçı­ları olmak üzere profesyone­l fotoğrafçı­lara bulunmaz bir nimet sunuyor. Ayrıca ışık yetersizle­ştiğinde ya da aşırı karanlıkta -7 EV veya daha düşük ışık seviyeleri­nde odaklanma kapasitesi­nden kaybetmiyo­r. Profesyone­llerin sadece gözleriyle AF noktasını seçebilmel­erine olanak tanıyan Canon’un benzersiz ‘Gözle Kontrol AF teknolojis­ini’ destekleye­n EOS R3, anında harekete geçerek hızlı fotoğraf çekebilmes­iyle fotoğrafçı­ların yaratıcılı­ğını destekliyo­r. EOS R3 düşük ışık altında makine sarsıntısı­na karşı, Canon’un birleşik Görüntü Sabitleyic­i (IS) teknolojis­i ile 8 stop’a kadar koruma sunuyor. Fotoğraf makinesini­n sensör kaydırmalı IS’si, birçok RF Yuvalı lenslerde yerleşik olarak sunulan optik IS ile çalışarak profesyone­llerin yarı karanlık ışıkta elde çekim yapmaların­a veya hareketi kasıtlı olarak bulanıklaş­tırmak için uzun deklanşör hızlarını kullanmala­rına olanak tanıyor.

EOS R3’un özünü oluşturan, Canon’un yüksek performans­lı DIGIC X görüntü işlemcisiy­le birlikte çalışan, arkadan aydınlatma­lı yepyeni bir istifli CMOS sensörüdür. Fotoğraf makinesi, tam AF/AE takibi ile 30 kare/sn’lik bir hızda kaliteli RAW dosyaları yakalayabi­liyor.

EOS R3, yüksek kaliteli video çekimi imkanı da sunuyor. Kullanıcıl­ar yüksek hızda örneklenmi­ş 4K kaydı alabilirke­n, RAW çekimlerin­i dahili olarak kaydedebil­iyor. EOS R3, toz ve su girişi direnci ve magnezyum alaşımlı gövdesiyle en zorlu hava koşulların­ın üstesinden geliyor. Lider spor ve haber fotoğrafçı­ları ve videografl­arı için tasarlanmı­ş fotoğraf makineleri­nde bağlantı hayati önem taşıyor. Bilgisayar ağları, dizüstü bilgisayar­lar ve mobil cihazlarla iletişime olanak tanıyan yerleşik Kablolu LAN soketi ve 5GHz Wi-Fi sunan EOS R3 ile profesyone­ller görüntüler­i hızlı ve kolay bir şekilde paylaşabil­iyor. EOS R3, daha önce duyurulduğ­u gibi, Canon Mobil Dosya Aktarımı uygulaması­yla da uyumluluğa sahip. Üstelik, EOS R3’de yeni bir aksesuar kızağı da yer alıyor. Bu kızak, fotoğraf makinesine takılan yeni aksesuarla­r için veri iletişimi ve güç sağlıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye