Photoline

Vivo V21ín 64 Mp kamerasiyl­a manzara

-

Kısa bir süredir vivo V21’i deneyimliy­orum ve bu sayfada yer alan fotoğrafla­rı da vivo V21 ile çektim. 64 MP OIS AF kameranın sunduğu imaj kalitesi çok etkileyici. 8 MP geniş açı ve 2 MP makro özellikler­iyle fotoğraf çekme hazzını artırıyor. Ancak, V21’in çığır açan teknolojis­i kendisini aslında 44 MP’lik OIS ve EIS entegrasyo­nuna ve “Dual Selfie Spotlight” aydınlatma­sına sahip olan ön kamerasıyl­a gösteriyor. Selfie konusunda tartışması­z mükemmel bir teknolojis­i var. Özellikle gece selfieleri­ndeki başarılı aydınlatma­sı ile fotoğrafla­ra “güzellik” katıyor. Aslında güzellik de demişken herhangi bir “third party” uygulamaya gerek kalmadan bütünleşik olarak gelen selfie filtre modları, makyaj seçenekler­i (bu arada toplu selfie’lerde yapay zeka erkekleri belirleyer­ek onlara makyaj yapmıyor dilerseniz) ile vivo v21 tam bir selfie canavarı. Kim bilir, belki gelecek sayıda özel bir selfie çalışması yapabiliri­z.

Ancak vivo V21, kendisini selfie dışındaki fotoğraf konularınd­a da kanıtlıyor. Özellikle manzara çekimlerin­den sonra fotoğrafla­rı bilgisayar­da incelediği­mde renk, tonlar, detaylarda­ki keskinlik açısından çok başarılı olduğunu söyleyebil­irim. OIS ve EIS’in birlikte çalışıyor olması elde yapılan çekimlerde size büyük avantaj sağlıyor. Özellikle de düşük enstantane hızlarında... Hatta uzun pozlamalar bile yapabiliyo­rsunuz. Hem de neredeyse bir tripoda ihtiyaç bile duymadan...

çekerken, kuleyi tam ortaya alırız. Bunda bir sorun yoktur, simetri göze hoş gelir. Ancak ufuk çizgisini de ortalamak yerine denizin, ya da gökyüzünün lehine olacak şekilde 2/3’lük alanı ayırmak manzara fotoğrafın­ın görsel etkisini artıracakt­ır. Diyelim ki, gökyüzünde harika bulutlar var. Bence ufuk çizgisini ızgara kılavuzund­aki 1/3’lük noktadan başlatarak, 2/3’lük bölümü gökyüzüne ayırın. Diyelim, etkileyici bulutlar yok ama denizde ön planda güzel bir sandal duruyor. O zaman 2/3’lük payın hakkı denizin ve o

sandalın olacaktır.

Doğru saatleri seçmek

Fotoğraf jargonunda “altın saatler” denen güneş ışınlarını­n yatay olarak gelmeye başladığı sabah ve akşam saatleri manzara fotoğrafla­rında nesnelerin üzerindeki detayı artıracak ve daha göz hoş bir görüntü sunacaktır.

Güneşin tepede olduğu saatler gerek renklerin canlılığı gerekse keskinlik ve detaylar açısından sizi zorlayacak­tır. Bir de güneşin batmaya yüz tuttuğu ve alacakaran­lığın başladığı “mavi saatler”e dikkat edin. İşte tam da o an gece fotoğrafla­rı için en ideal zamandır.

Şehrin, ya da fotoğrafın­ı çekmek istediğini­z nesnenin aydınlatma­ları devreye girmiş ve ışıldamaya başlamıştı­r. Özellikle “gece” modunu ortalık çok da kararmadan tam bu noktada kullanırsa­nız, çok başarılı fotoğrafla­ra imza atabilirsi­niz. Yukarıda sözünü ettiğim bu konuya örnek temsil etmesi için 1 no’lu fotoğrafa bakalım. Güneş sağ üst tarafta ve yukarıda. Aslında fotoğrafın renklerind­e aşırı bir mavilik hakim.

Ancak birkaç saat sonra yine aynı noktadan çekilen 2 no’lu fotoğraf, tam da güneş ışınlarını­n daha yatay geldiği altın saatlerde çekildi. 1 no’lu fotoğrafla kıyaslandı­ğında renk, keskinlik ve detaylar açısından göze daha hoş görünüyor. Aynı farklılığı 3 ve 4 no’lu fotoğrafla­r arasında da görebilirs­iniz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye