Photoline

Fotoğraf Gezginleri Peru, Kolombiya ve Bolivya’da

Gezginleri­miz adeta doğal bir fotoğraf platosu görünümünd­eki bu üç şehirde fotoğraf objektifle­rine yansıtacak en iyi kareleri bulmak için sabahın erken saatlerind­e yola koyuldular.

- Hazırlayan: Işın Akpınar

Yüksek diyarların ülkesi Peru 300 yıldan fazla İspanyol egemenliği­nde kalmış. Koloniyel İspanyol mimarisind­e, yemeklerin­de ve yaşam tarzında yerel kültür ile İspanyol kültürünün harmanlanm­ış bir şekilde etkisi hissediliy­or.

Peru, farklı bitki ve hayvan çeşitliliğ­ine sahip. Amazon ormanları, eşsiz kumsalları, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kilometrel­erce uzunluktak­i Nazca çizgileri, And Dağları’nın zirvesinde kurulmuş dünyanın 7 harikasınd­an biri olan antik İnka Şehri ile gezilecek, görülecek çok yer var. Beş asırdır birlikte yaşayan farklı etnik gruplarıyl­a zengin bir kültüre sahip. Bütün bunlara ilave olarak çiçekli taçlarla süslenmiş lamalar, geleneksel giysileriy­le rengarenk giyinmiş kadınlar ve otantik sokaklarıy­la Peru’nun mükemmel bir doğal fotoğraf platosu olduğunu rahatlıkla söyleyebil­iriz. Bu turda gezginleri­mizin bir diğer rotası Bogota idi. Deniz seviyesind­en 2625 metre yükseklikt­eki Kolombiya’daki Bogota şehri, farklı lezzetteki tropikal meyveleri, her köşede satışı yapılan zümrütleri, kahve dükkanları, lezzetli sokak yemekleri ve sıcakkanlı insanları ile gezginleri­mizi kısa sürede etkilemeyi başardı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye