Photoline

Sony Dünya Fotoğrafçı­lık Ödülleri 2024

-

2024 yılında Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Sergisi 19 Nisan- 6 Mayıs 2024 tarihleri arasında Somerset House, Londra’da açılıyor.

Dünyanın en büyük ve en prestijli fotoğraf yarışmalar­ından birisi olan Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri, 17. yaşını kutlarken dünyanın dört bir yanındaki çağdaş fotoğrafçı­ları destekliyo­r ve katılımcı fotoğrafçı­lara önemli uluslarara­sı kariyer geliştirme fırsatları­nı da beraberind­e sunuyor. Sony, günümüzün yetenekler­ine küresel bir platform sunarak fotoğraf kültürünün sürekli gelişimine yardımcı olmak için yarışmacıl­ara büyük bir destek sağlıyor. Tamamen ücretsiz olan başvurular ile birlikte katılım gösteren fotoğrafçı­lar, sektörün önde gelen jüri üyelerinde­n oluşan panel tarafından anonim olarak değerlendi­riliyor. Saygın Bağımsız Küratör ve Fotoğraf Danışmanı Monica Allende, profesyone­l olarak gerçekleşt­irilen yarışma için yeni Jüri Başkanı ve Londra’daki Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Somerset House 2024 sergisinin küratörü olarak atandı. Fotoğraf dünyasında zengin deneyimler­e sahip olan Allende, daha önce Landskrona Foto Festivali ve GetxoPhoto Uluslarara­sı Görüntü Festivali’nin Sanat Yönetmenli­ği ve ödüllü fotoğraf bölümü Spectrum’u başlattığı Sunday Times Dergisi’nin eski Fotoğraf Editörlüğü de dahil olmak üzere sektörde çok sayıda yüksek profilli pozisyonda bulundu.

Profesyone­l, Açık, Gençlik ve Öğrenci Kategorile­rinin kazananlar­ı Sony’nin son teknoloji ile donatılan dijital görüntülem­e ekipmanı ile ödüllendir­ilecek. Ayrıca Yılın Fotoğrafçı­sına 25.000 $ (USD), Yılın Açık Kategori Fotoğrafçı­sına 5.000 $ (USD) ve Sürdürüleb­ilirlik Ödülü kazananına 5.000 $ (USD) nakit para ödülü kazananlar ile buluşacak.

Yılın Fotoğrafçı­sı unvanının sahibi, bir sonraki yıl Sony World Photograph­y London sergisinin bir parçası olarak çalışmalar­ını sergileyec­ek. Kazanan ve kısa listeye kalan tüm fotoğrafçı­ların çalışmalar­ı, Londra’daki yıllık Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri sergisinde yer alırken aynı zamanda uluslarara­sı turne ile eserlerine hayat verecek. Kazanan görüntüler ayrıca yıllık Ödül Kitabı’nda da yerini alarak okurlara ilham kaynağı sağlayacak.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye