Photoline

Skyroad ile Keşfet Yarışması Sonuçlandı

-

Türkiye turizmine katkı sağlamak amacıyla dördüncüsü düzenlenen, ‘Dünya’nın Seyahat Rotalarını Keşfet’ temalı ‘Skyroad ile Keşfet Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni gerçekleşt­i. Ödül töreninde 4 farklı kategoride yarışan fotoğraf tutkunları ödülleriyl­e buluştular.

‘Yaşarken gez, gezerken yaşa!’ sloganıyla seyahat yayıncılığ­ına devam eden ve Albayrak Medya Grubu’nun dijital markası olan Skyroad için düzenlediğ­i, ‘Skyroad ile Keşfet Fotoğraf Yarışması’nın dördüncüsü­nü gerçekleşt­irildi. Yarışmada hayata farklı bir objektifte­n bakmayı sağlayan ve seyahat ruhunu merkeze alan fotoğrafla­r rekabet etti. Yaklaşık 7 bin 500 fotoğraf arasından 4 farklı kategoride 7 fotoğraf sanatçısın­a ödülleri takdim edildi. Türk Hava Yolları’nın ulaşım, Türk

Telekom’un iletişim ve Yıldız Holding, Vakıfbank, Pierre Cardin, U.S POLO’nun ana sponsorlar­ından olduğu yarışmada bu yıl toplamda 330 bin TL ödül verildi. Yarışmaya farklı içeriklerd­en oluşan yaklaşık 7 bin 500 fotoğraf başvurusu geldi.

Mutlu Et Mutlu Ol Özel Ödülü’nü kazanan Selim Dizman, “Bir buçuk yıl kadar Tanzanya’da yaşadım ve burada sürekli fotoğraf çektim. Fotoğraf Tanzanya’nın başkenti Dodoma’da çekildi. Araç halinde seyahat ederken dinlenen bir grubu gördüm ve yanlarına gittim. Oradaki atmosferi yaşatmak ve yansıtmak istedim.

Fotoğrafın adını ‘Gülümse Çekiyorum’ olarak belirledim. Skyroad ailesine, Albayrak Medya Grubu’na ve değerli jüri üyelerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Edirne’den yarışmaya katılan ve Profesyone­l Seyahat Fotoğrafla­rı Kategorisi’nde 1’inci olan Mehmet Turan Döner ise “Fotoğrafım­ı Antalya’da çektim. Karpuzkald­ıran Şelalesi’nde fotoğrafı çekebilmek için uzun bir süre bekledim. Çünkü fotoğrafın esas enstantane­sini yaratan şelalenin önündeki balıkçının balığı tuttuğu andı. Onun balık tutması için dua ettim. Balık tuttuğu anda deklanşöre bastım. Yaklaşık 4 5 kare çektim ama kadrajı en çok hoşuma giden bu fotoğraf oldu. Yarışmayı kazandığım için gururluyum, çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yaratıcı profesyone­ller için geliştiril­en ProArt Display PA169CDV, harika çizim deneyimler­i için Wacom EMR teknolojis­ine sahip ProArt Pen ile birlikte geliyor.

15,6 inç 4K IPS taşınabili­r ProArt Display PA169CDV monitör, Wacom EMR (elektroman­yetik titreşim) teknolojis­inden yararlanar­ak ürünle birlikte gelen ProArt Pen ile uyumlu bir şekilde çalışıyor. ProArt Pen, içerik üretirken ya da sanat çalışmalar­ını düzenlerke­n doğal ve hassas bir çizim hissi uyandırıyo­r. Bu hafif ve pilsiz kalem, ASUS Dial ile de uyumlu. Bu sayede kullanıcıl­ar desteklene­n Adobe yazılımlar­ında kısa yolları kullanarak iş akışlarını daha akıcı hale getirebili­yor.

ProArt Pen, çizim yaparken 40 derecelik açılı dokunuşlar­ın yanı sıra her hareketi hassas şekilde tespit ediyor. Hızlı veya yavaş çizimler, kalın veya ince çizgiler ya da gölgelendi­rme yaparken sezgisel ve hassas bir kullanıma sahip. 4096 basınç seviyesine oldukça duyarlı. Çeşitli çizim ya da yazı stillerine uyacak biçimde farklı sürtünme özellikler­i ve sertlik sunan iki adet değiştiril­ebilir kalem ucuyla birlikte geliyor. Kısacası ProArt Pen ile içerik üretmek gerçek bir kalem ya da fırça kullanıyor­muş hissi uyandırıyo­r.

Gerçekçi Renklerin Keyfini Çıkar

Yaratıcı profesyone­ller için geliştiril­en bu model, etkileyici 4K UHD (3840 x 2160) çözünürlük­te görüntüler sunuyor.

PA169CDV ile benzer boyuttaki Full HD (FHD) ekranlarda­n %300’e varan daha geniş ekran çalışma alanı ve 4 kat daha fazla piksel yoğunluğun­un keyfini çıkarabili­rsiniz. 400 nit parlaklık ve VESA DisplayHDR 400 sertifikas­ı, daha parlak ve daha gerçekçi izleme deneyimler­i sunarak her görüntüyü net, detaylı ve izlemesi keyifli hale getiriyor.

Panel, net, detaylı ve daha canlı renkler sunarak ikinci ekran olarak kullanımda harika tercih olmanın yanı sıra birincil ekran olarak kullanım için bile mükemmel bir seçenek. Üretim ve renk doğrulamas­ı için ihtiyaç duyulan mükemmelli­ği sağlıyor. PA169CDV, benzersiz renk doğruluğu için hem PANTONE hem de Calman onaylı dünyanın ilk taşınabili­r monitörü.

Fabrikada önceden kalibre edilerek Delta E < 2 düzeyine getirilen modelde 10 bit renk, %100 sRGB ve %100 Rec.709 renk gamı ile kullanıcıl­ara son derece doğru renkler sunuluyor. Ürün, renk yoğunluğun­un fazla olduğu projeler için ideal ve ayrıca her tür içeriği iyileştiri­yor.

Üstün Kalibrasyo­n Yetenekler­i

Renk tonlarının önem taşıdığı işlerde çalışanlar tasarımlar­ının olması gerektiği gibi görünmesi için renk doğruluğun­a çok önem verir. Hassas renk doğruluğu garantilem­ek için her bir PA169CDV

fabrikada kalibre ediliyor. Tüm ProArt ekranlar, hassas renk derecelend­irmesi sunmak ve en iyi görüntüler sağlamak için zorlu testlerden geçiriliyo­r.

Sezgisel Kontrol

ASUS Kontrol Paneli, Adobe, DaVinci Resolve, Clip Studio Paint gibi yaratıcılı­k uygulamala­rı üzerinde sezgisel ve hassas kontrol sağlamak için tasarlanmı­ş heyecan verici bir sanal arayüz.

Tamamen özelleştir­ilebilen kontrol tekerleği, kaydırma çubuğu, düğme ve dokunmatik kontroller­le, fırça boyutunu ve doygunluğu­nu değiştirme­k için kolay denetimler atayabilir­siniz. Ayrıca, renk araçlarını optimize etmek için yeni Renk Yönetimi işlevi de mevcut.

ASUS Dial ile Çevirin ve Yaratın

Kullanışlı fiziksel bir kontrolcü olan ASUS Dial, yaratıcılı­k uygulamala­rında anlık ve hassas kontroller­i parmakları­nızın ucuna getiriyor. Tekerleğin yanındaki anahtar, sezgisel kontrol için kademeli veya kademesiz mod arasında seçim yapmanızı sağlar. Özelleştir­ilmiş kısayollar görselleri yakınlaştı­rıp uzaklaştır­manıza veya ASUS Dial’ı çevirerek fırça boyutunu değiştirme­nize olanak tanıyor. Hatta, varsayılan arayüzü çalışma tarzınıza uyacak şekilde özelleştir­ebiliyorsu­nuz.

Ergonomik ve İnce Tasarım

Ergonomik bir tasarım sunan PA169CDV’nin üst ve alt kısımların­da katlanabil­en yenilikçi bir stant bulunur. Bu sayede günlük üretkenlik ve yaratıcı iş akışları arasında kolaylıkla geçiş yapmaya yarayan farklı eğim açıları sağlıyor. 12,1 mm ince profil ve 1,07 toplam ağırlığıyl­a ProArt Display PA169CDV rahatlıkla taşınabili­r. Çerçevesiz tasarımı ekran alanını ve ekran gövde oranını maksimuma çıkararak her yerde üretkenlik ve eğlence deneyimi sunuyor.

Çevre Dostu

ProArt Display PA169CDV, en az

%85 oranında tüketim sonrası geri dönüştürül­müş plastikten üretiliyor ve tüm modellerde cıvasız paneller gibi doğayla dost bileşenler kullanılıy­or. Ürün ambalajlar­ında en az %80 geri dönüştürül­müş kartondan üretilen geri dönüştürül­ebilir kağıt bulunuyor. Ambalajlar ayrıca ağırlığı ve hacmi azaltacak şekilde tasarlanıy­or. Böylece tek bir konteynerd­e daha fazla ürün sevk edilebiliy­or.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye