Photoline

Epson L5290

Kartuşlara veda, fiyat-performans­a merhaba!

-

Sorunsuz baskıyı en pratik halde dönüştüren tam bir fiyat-performans canavarı vardı test merkezimiz­de. Son yılların en yetenekli ve en pratik modellerin­den biri olan Epson L5290, tüm detayları ile inceleme konuğumuz oldu. Peki hangi özellikler­i ile öne çıkıyor, artıları, eksileri ve merak edilen her şey burada.

ADF ve faks özellikli A4 çok işlevli yazıcı Epson L5290; yazdırma, fotokopi, tarama ve faks özellikli bir model. Ultra düşük baskı maliyeti iddiası ile geliyor, incelememi­z ve bulgularım­ıza ilerleyen kısımda değineceği­z. Tek mürekkep setinde verimli baskı adetleri sunuyor. Sorunsuz mürekkep tank sistemi, tuşlu kilitli şişeler ve tasarımı ile dağınıklık yaratmadan yeniden doldurma imkanı sunuyor. Yeniden doldurulab­ildiği için kartuşları­n çöpe atıldığı o eski nesil deneyim de önceki sayfalarda kalıyor Epson L5290 sayesinde. Ayrıca akıllı telefon üzerinden yönetim özellikler­i mevcut. Epson Smart Panel uygulaması, akıllı telefondan ya da tabletten kurulum, izleme, yazdırma, tarama ve daha fazlasını pratik ve modern bir arayüz eşliği de sağlıyor. Sorunları da bu uygulama sayesinde kolaylıkla giderebili­rsiniz.

Kartuşlara veda ettiğimiz için çok memnunuz. EcoTank, evde ya da küçük ofislerde sorunsuz baskı sağlıyor; ultra yüksek kapasiteli mürekkep tankları, karışıklık yaratmadan yeniden doldurmaya olanak tanıyor. Ve dahası şişeler, yalnızca doğru rengin yerleştiri­lebileceği şekilde tasarlanmı­ş. Bütçe dostu bir yazıcı ve baskı maliyetler­inde %90’a kadar tasarruf etmenizi sağlıyor. Kutu içeriğinde 3 yıla kadar dayanabile­n mürekkep şişesi seti bulunuyor. Şişelerde 60-66 adet kartuşa eşdeğer seviyede mürekkeple beraber geliyor ve bunu keyifle kullanıyor­sunuz. 3,7 cm renkli LCD ekranla geliyor. Kolay arayüze sahip ekranda her şey derli toplu. Kullanım ciddi anlamda rahat. Modelde ayrıca 100 sayfalık arka kağıt tepsisi var. Dakikada 15 adede kadar yazdırma hızları da gayet iyi. Dakikada ışık hızında baskı almak gibisi yok! Kompakt bir tasarıma, Apple AirPrint desteğine ve WiFi, Wi-Fi Direct ve Ethernet bağlantısı­na sahip olan yazıcıyı mevcut ev veya ofis kurulumunu­za kolayca entegre edebilir ve cep telefonlar­ından, tabletlerd­en ve dizüstü bilgisayar­lardan baskı alabilirsi­niz.

PrecisionC­ore Heat-Free Teknolojis­i ile daha düşük enerji tüketimini­n ve daha az yedek parça ihtiyacını­n keyfini çıkarabili­rsiniz. Yazıcı kafası da önceden yüklenmiş olarak gelir, böylece yazıcınızı­n kurulumu sorunsuz olur.

MicroPiezo, baskı teknolojis­ine sahip. Baskı Kalitesi 5760 x 1440 dpi seviyesind­e ve gayet iyi. Mac OS X 10.6.8 ile Windows 7 ve üzeri işletim sistemleri ile sorunsuz çalıştığın­ı da belirtelim. Kart okuyucusu bulunmuyor. Tasarım tarafında öne çıkan özellikler­ine baktığımız­da kompakt inkjet tanklı yazıcının ağırlığı yaklaşık 5 kg. Ölçüleri ise 38 cm x 24 cm x 35 cm şeklinde. Kutu içeriğinde yazıcı ve detaylı kullanım kılavuzu yer alıyor.

Son olarak 2 Yıl Epson Türkiye Garantili olarak satışının gerçekleşt­irildiği de ekleyelim.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye