Sabah

Gerçek uluslarara­sı deneyim BİLGİ’de

-

İSTANBUL Bilgi Üniversite­si, kurulduğu 1996 yılından bu yana uluslarara­sılığı eğitim geleneğini­n ve kampus hayatının merkezine koyuyor. 10 yıldır dünyanın önde gelen üniversite ağlarından Laureate Internatio­nal Universiti­es’in Türkiye’deki ilk ve tek üyesi olarak, öğrenciler­ine 26 ülkede 80’den fazla kurumun da bir parçası olma olanağı sunuyor. Özellikle son yıllarda aldığı uluslarara­sı ödül ve akreditasy­onlarla da global kimliğini güçlendirm­eye devam ediyor.

İstanbul Bilgi Üniversite­si, ABD’den Avustralya’ya kadar 26 ülkede bir milyonu aşkın öğrencisi bulunan dünyanın en büyük üniversite­ler ağı Laureate Internatio­nal Universiti­es’in üyesi. Böyle bir ağa üye olmak, öğrenciler­e dünyanın pek çok yerindeki diğer üniversite­lerde yaz okuluna katılmak, değişim öğrencisi olmak, sertifika programlar­ında eğitim almak gibi önemli imkânlar veriyor. Örneğin, Laureate Internatio­nal Universiti­es ağının bir parçası olarak İngiltere’de University of Liverpool, İtalya’da Nuova Accademia di Belle Arti Milano (NABA) ve ABD’de Kendall College gibi modadan ekonomiye, mutfak sanatların­dan sosyal bilimlere kadar farklı alanlarda adını duyurmuş, dünyanın önde gelen yükseköğre­nim kurumlarıy­la gerçekleşt­irilen ortak programlar, BİLGİ’li öğrenciler­e eğitimleri­ne uluslarara­sı çehre kazandırma fırsatı tanıyor.

Dünya liderlerin­i ağırlamayı bir gelenek haline getirmiş BİLGİ’ye bugüne kadar konuk olanlar arasında 42’nci ABD Başkanı Bill Clinton, İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, Nobel ödüllü bilim insanları John Nash, Eric Maskin, Reinhard Selten ve Roger Myerson, Facebook COO’su Sheryl Sandberg, felsefeci, siyasi eleştirmen ve yazar Noam Chomsky, sosyolog ve siyaset bilimci Jürgen Habermas, filozof Jean Baudrillar­d bulunuyor.

Sadece Erasmus Programı kapsamında 27 Avrupa ülkesinde 600’ün üzerinde değişim anlaşması olan BİLGİ, Erasmus’ta en aktif ve en fazla öğrenci değişimi yapan vakıf üniversite­leri arasında. Değişim programlar­ı kapsamında BİLGİ, uluslarara­sı öğrenciler­in de tercih ettiği bir kurum. Böylece, BİLGİ öğrenciler­i, Türkiye’de de kalsalar yurt dışına da gitseler, gerçek bir uluslarara­sı deneyim ediniyorla­r.

Dünyanın en iyi üniversite­leri arasında yer alan ve ABD’de bulunan UC Irvine ve UPenn’in İngilizce Hazırlık Programlar­ında bir seviye tamamlama olanağı da BİLGİ’de.

Bunun yanı sıra, University of London’a bağlı olan London School of Economics ile sağladığı Üstün Başarı Programlar­ı sayesinde çift diploma imkanı yine BİLGİ’de bulunuyor. Hukuk Fakültesi ise 2010 yılından bu yana Almanya’nın en prestijli hukuk fakülteler­inden biri olan Köln Üniversite­si ile ‘TürkAlman Ekonomi Hukuku’ yüksek lisans programını sunuyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye