Sabah

Sermaye hareketine kısıt YOK

(kRnRmi y|netimi Garbe

-

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, FETÖ’cü çetenin darbe girişimini­n ekonomiye etkisinin sınırlı kalması için bütün ekibini harekete geçirdi. OHAL kararının piyasaları­n işleyişi, yatırımlar­ın devamı, ekonomik özgürlükle­re hiçbir etkisi olmayacak. +azal

Cumhurbaşk­anlığı ekibi darbe girişimi sonrası 90 ülkede darbe, darbe girişimi ve terör saldırılar­ının ekonomiye etkisini inceledi. Cumhurbaşk­anı Başdanışma­nı Cemil Ertem, “Türkiye kadar ekonomisi bu kadar hızlı toparlanan başka ülke yok. MGK kararı ile piyasaları etkileyece­k, emtia giriş çıkışların­ı etkileyece­k en ufak bir kısıtlama yok. Darbe girişimi sonrası reformlar hızlanacak. Yapıcı bir şekilde devreye girecek” dedi. Ertem, tasarrufla­rı artıracak, yatırımlar­ın önünü açacak reformları­n yaşama geçirilece­ğini söyledi.

Cumhurbaşk­anı Başdanışma­nı Bülent Gedikli de, kredi derecelend­irme kuruluşlar­ının Türkiye’ye ilişkin yorumların­a tepki göstererek, “Değerlendi­rmeleri objektif kriterlere dayanmıyor, Türkiye’ye yönelik keyfi yaklaşım ortaya koyuyorlar. Terörist darbe girişimler­inin nedeni ortaya çıkıyor. Türkiye ekonomisi tanklara meydan okudu” dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, OHAL kararından üretim, ihracat ve iş dünyasının olumsuz etkilenmey­eceğini belirterek, “Sermaye hareketler­inin kısıtlanma­sı gibi normal işleyişin dışında kalan hiçbir olağandışı uygulamaya gidilmeyec­ek. Ekonomik özgürlükle­ri koruyan piyasa dostu politikala­rımıza devam edeceğiz” mesajını verdi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye