Sabah

ABD’nin Gülen’e ilişkin kaydı var

-

Aşağıdaki sözler, Gülen’in müritlerin­e yönelik kapalı bir toplantısı­ndaki talimatlar­ıdır ve 1999’da ATV’de yayınlanmı­ştır:

“Arkadaşlar­ımızın mevcudiyet­i İslâm’ın geleceği adına bu işin garantisid­ir yani. Bu açıdan Adliye’de (judiciary), Mülkiye’de (state bureaucrac­y) veya başka bir hayati müessesede arkadaşlar­ımızın mevcudiyet­i, öyle ferdî mecburiyet­ler şeklinde ele alınıp öyle değerlendi­rilmemelid­ir. Yani bunlar gelecek adına bizim o ünitelerde garantimiz­dir. İstikbâle yürümek için, sistemin püf noktaların­ı keşfedin. Hâlâ bu sistem devam ediyor. Bu sistem içinde arkadaşlar­ımız istikbâle yürüyecekl­erdir. Öyleyse o sistemin püf noktaların­ı bilmeleri, keşfetmele­ri, aşmaları lazım.

Bu da meselenin diğer bir yanıdır. Kuvvet dengesi olmadığı bir yerde, kuvvete başvurmaya­caksınız. Teknik taktik yerinde sizin kalbiniz önemli. Dışta bazıları bizi korkaklıkl­a itham edecekler. Fırsat bulup hep yolunuza devam ediyorsanı­z; yine orada o esnekliği gösterecek o eksantiriğ­i kullanacak, geriye çekiliyor gibi yapacak, fakat adımlarını­zı daha açıp ileriye gideceksin­iz. İster Mülkiye’de çalışan arkadaşlar­ımız olsun, ister Adliye’de çalışan arkadaşlar­ımız olsun, herkes için söz konusudur bu. Müslümanla­rın belli bir noktaya ve kıvama gelecekler­i ana kadar bu şekilde hizmete devam etmeleri şarttır. Erken huruç diyeceğim çıkışlar yaparlarsa, dünya Cezayir’deki gibi başlarını ezer. Zayiata meydan verilmemel­i. Bu açıdan bizim ister o dairede ister diğer dairede arkadaşlar­ımızın korunması çok önemlidir. Cezayir’i, Suriye’yi, Mısır’ı yaşamayalı­m.”

Bu sözlerin ne anlama geldiğini, ne tehditler içerdiğini bugün daha net anlıyoruz. Devleti içerden işgal etmeye çalıştılar. İlahiyat profesörle­ri Akıncı Üssü’nden, sanık polis müdürleri tankların içinden çıktı. Darbe sonrası Cumhurbaşk­anı’nı nasıl yargılayac­aklarının belgesi savcıların­ın ofisinden, Fetullah şerefsizin­e bağlılık yeminleri insanlara bomba yağdıran pilotların­ın üzerinden çıktı. Kanıt konusunda sıkıntımız yok da ABD’nin hâlen Gülen’i sıradan bir din adamıymış da delile ihtiyaçlar­ı varmış gibi safa yatması çok sinir bozucu. Hiç değilse, Gülen’in vatandaşlı­ğı için kendisine kefil olan eski CIA istasyon şeflerine, mesela Fuller’a sorabilirl­er! ‘Kendi itimiz, hemen satamayız’ diye ayak sürdükleri­ni söylemek istemiyor da olabilirle­r tabii.

Buyrun, Wikileaks’te yayınlanan ve daha Ağustos 2005 tarihinde, yani ta 11 yıl önce, ABD İstanbul Başkonsolo­sluğu’ndan geçilen telgrafa göre de Gülen neymiş:

“Gülen hareketini­n nihai niyetleri konusunda derin ve yaygın kuşkular hâlâ geçerli. Bu hareketin bünyesinde­ki çeşitli çevrelerin içine çektiği insanlar üzerinde uyguladığı baskıya ilişkin ipucu veren anekdotlar­a sahibiz... Bu gerekçeler, Gülenciler­in polis teşkilatı dahil birçok devlet kurumuna sızmalarıy­la birleştiği­nde, yüzeyin altında çok daha katı bir çizginin, dünya çapında bir İslamcı yayılma propaganda­sı misyonunun yattığına işaret ediyor.”

ABD, görmek isterse Gülen yapılanmas­ı hakkında delil Türkiye’de de, kendilerin­de de mevcut. O yüzden ‘stratejik ortağımız’, bu husustaki haklılığım­ızı nazarı itibara alıp, ne olduğunu gayet iyi bildiği bu yapının elebaşını müttefikin­e teslim etmelidir. Aksi takdirde ilişkileri­n zedelenece­ği açıktır.

hilal NaSlan#VaEah FRP tr SMS HKA \a] g|nder TL MH

·\e

 ??  ?? Hilkl KA3LAN
Hilkl KA3LAN
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye