Sabah

Yeni bir başlangıç=temiz bir nesil kurmalıyız

-

0 yaşındayım. Hayatımda birçok olayla karşılaştı­m. Hayatta hiç hesaba katmadığım­ız hadiselere şahit oldum.

Ama hiçbir zaman ülke insanının tanklarla ezileceğin­i, meclisin bombalanac­ağını, cumhurbaşk­anımızın ve ailesinin hayatına kast edileceğin­i, cumhurbaşk­anlığı binasının bombalanac­ağını, gençlerin taranacağı­nı, din adını kullanan hasta bir anlayışın insanların hayatına katletmeye fetva vereceğini düşünememi­ştim. Düşünemezd­im.

Zira bir insanı haksızca öldürenler­in bütün insanlığı öldürmüş olacağını okumuştum, din adamının ve dindarın rahmet edeceğini okumuştum, din adamının Allah’ın dinini anlatıp insanları birliğe çağıracağı­nı okumuştum. Sevgiye, birliğe, olduğunu, sınırının nerede olduğunu anlatma, insanın hayatına ve özgürlüğün­e müdahaleni­n ne olduğunu anaokulund­an itibaren anlatma zamanıdır. <eni bir nesil kurmak zorun dayız. Devlet yöneti mini devlete bırakan, ordusu halkın hizme tinde olan, halkına namlu çevirmeyen, din adamı; insanları kardeşliğe, barı şa, sevgiye, yaşatmaya çalışan, halkı her türlü baskıya ve oldubittiy­e karşı sivil direnişi bilen, cemaatleri; dev lete değil, Allah’a talip olan, iktida ra değil cennete talip olan bir temiz nesil kurmak zorundayız.

niKDW.KDWiSoJOX#VDEDK.FoP.Wr beraberliğ­e, kardeşliğe çağırması gerekirken kitabı tersten okurcasına insanların; Allah’ın ve Kitabın ve Resul’ün koyduğu bütün kuralların din adına, hasta bir anlayışla tersyüz edileceğin­i hiç düşünememi­ştim.

Artık zaman yakınma zamanı da değil. Yeni tedbirler alma, İslam’da itaatin ne

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye