Sabah

“İntikam için SABAH’ı basın”

-

DARBE girişimi sırasında cuntacılar­ın hedefi olan SABAH gazetesine yönelik baskın talimatını Hâkim Albay Muharrem Köse’nin verdiği ortaya çıktı. SABAH, cuntanın A Takımı’nda yer alan Köse’yi darbe girişimind­en 25 gün önce manşetten ifşa etmiş, kumpas kurarak nasıl müşavir olduğunu, Ergenekon davasında Danıştay cinayetiyl­e ilgili Genelkurma­y şeması diye hazırlanan belgenin de onun tarafından kurgulandı­ğını ve sahte olduğunu açıklamışt­ı. Köse’nin gazeteden intikam almayı planladığı belirlendi.

“Danıştay suikastınd­a sahte rapor rezaleti” başlıklı haberde Muharrem Köse’nin, Ergenekon davasındak­i kumpası ve sahteciliğ­i deşifre edildi. Haberimize göre, Ergenekon davasına 4 yıl önce delil olarak konulan Genelkurma­y’ın Danıştay suikastıyl­a ilgili şema sahteydi.

Şema, Ergenekon soruşturma­sını başlatacak Ümraniye bombaların­ın bulunmasın­dan bir yıl önce çizilmiş, henüz ortada Ergenekon yokken Ergenekon davasında yargılanac­ak birçok isim şemada yer almıştı.

FETÖ’nün karanlık yapılanmas­ını aydınlığa çıkaran SABAH, 15 Temmuz gecesi darbeciler­in baş hedeflerin­den biri oldu. Askeri öğrenciler­in ifadesinde, Menderes isimli yüzbaşının SABAH’ı basıp direnenler­i vurma talimatı verdiği ancak Topkule Kışlası’ndan yola çıkan cuntacılar­ın halkın direnişi karşısında amaçlarına ulaşamadık­ları anlatıldı. Baskın talimatını­n ise darbenin İstanbul ve Ankara ayağını planlayan Muharrem Köse Ankara’da yakalanara­k tutuklandı. Üzerindens­e darbeden sonra görev verilecek 400 kişiden oluşan atama listesi çıktı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye