Sabah

FETÖ’nün ‘Ablaları’ nerede? '

-

ünyanın birçok ülkesinde küresel güçler zaman zaman iktidarlar­ı değiştiren operasyonl­ar yaptılar ama hiçbirinde ihanet derecesi bu kadar yüksek olmadı. Fethullahç­ı Terör Örgütü’nün bu ülkeye yaşattığı sömürge ülkelerde bile olmadı. Haşhaşiler bile bu kadarını yapmamıştı.

Küresel sistemin yetiştirme­si yeni bir iç ihanet şebekesiyl­e karşı karşıyayız. Küresel emperyalis­t sistem, İslam ülkeleri başta olmak üzere azgelişmiş ve gelişmekte olan bütün ülkelerde eğitim ve istihbarat üzerinden yeni bir işbirlikçi sınıf oluşturuyo­r. FETÖ bu bürokratik sınıfın örgütü olarak, Türkiye’den Brezilya’ya, Kırgızista­n’dan Güney Afrika’ya her yerde var.

Bu nedenle sadece bizi değil birçok ülkeyi tehdit eden, “Derin Amerika”nın 21’inci yüzyıl projesidir. Bu karanlık projenin temeli de büyük olasılıkla 70’lerde Türkiye’de atıldı. Oradan dünyaya yayıldı.

Şimdi de burada, Türkiye’de oluyor. Türkiye’nin bu iç işgalci kuvvetine karşı başarısı diğer ülkeleri de etkileyece­k. Aslında birkaç yıl önce Türkiye bu mücadeleye başladı. Ama doğru dürüst mücadele edemediğin­i 15 Temmuz’daki kanlı saldırıyla gördük.

O saldırıyla ilk kez genç veya yaşlı, orgeneral veya teğmen fark etmiyor, o yapıda yer alanların bir anda nasıl katile dönüştükle­rine de tanık olduk. Oysa topluma onlar nesil” olarak sunulmuştu. O neslin öncüleri ise “Abiler veya Ablalar”dı. Evlerde, okullarda, yurtlarda genç çocuklara ilk zehri şırınga eden onlardı.

Onların rahle-i tedrisinde­n geçen ve sonra karşımıza savcı, yargıç ve polis olarak çıkanların neler yaptığını, özel hayatlara nasıl girdikleri­ni, sahte belgelerle nasıl kumpas kurdukları­nı, suçsuz insanları nasıl içeri attıkların­ı daha önce gördük. Şimdi de onların asker kıyafeti içinde apoletli teröristle­re dönüştüğün­e tanık olduk. Ve bunların hepsi de ağırlıkla “Abiler” ve

Peki, devletin kılcal damarların­a kadar sızan, parlamento­yu bombalayan ve halka kurşun sıkanların yani

nerede? Yapıyı iyi bilenlerin söylediğin­e göre örgütün genişlemes­inde ve kurumlarda kök salmasında sayısı erkeklerde­n az olmayan rolü çok büyük. Evlilikler­in de örgüt içi yapıldığı düşünülürs­e kadınların bu yapıdaki yeri hiç küçümsenem­ez.

Eski bir FETÖ üyesi şöyle diyor:

 ??  ?? Mahmut ÖVÜR
Mahmut ÖVÜR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye