Sabah

0LOOL Luadh Dhmrnuavl Nöehtlndh

Cuntaya karşı İzmirliler Konak Meydanı’nda nöbet tuttu. Ünlü isimlerin akın ettiği demokrasi nöbetinde tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verildi

- Emirhan ERGEN /SABAH

TÜRK milleti, darbeye karşı demokrasi nöbetini tüm yurtta sürdürüyor. Sanatçılar halkla birlikte omuz omuza meydanlard­a buluşuyor. İzmir Konak Meydanı’nda da Yavuz Bingöl, Alişan gibi ünlü isimlerin akın ettiği gecede dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Demokrasi nöbetinin 8. gününde İzmir Konak Meydanı’na sanat camiasının ünlü isimleri akın etti. Alanda kurulan platforma çıkan sanatçılar hep bir ağızdan barış ve demokrasi mesajı verdi

İzmir’deki Konak meydanında FETÖ darbe girişimine karşı düzenlenen Demokrasi Nöbetine, aralarında Bengü, Yavuz Bingöl, Hande Yener, Ece Erken, Alişan, Hakan Akkaya, Aylin Coşkun, Şoray Uzun, Berkay, Cengiz Kurtoğlu, Nihat Doğan, İntizar’ın da bulunduğu sanat camiasının önde gelen isimleri de katılarak destek verdi. Mehmet Gezegen’in sunuculuğu­nu yaptığı geceye AK Parti İzmir Milletveki­lleri ve İl Teşkilatı da tam kadro yer aldı. GEREKEN DERSİ VERDİK

Gecede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar “Tüm partiler tüm görüşler ve tüm inançlar bu ülke hepimizin diyerek kenetlendi. İyi ki varsınız” dedi. Alanda sık sık “En büyük asker bizim asker” sloganları yankılandı. Türkiye’nin tüm farklı kesimleriy­le birlikte demokrasiy­e sahip çıktığını söyleyen Hotar, “Cumhurbaşk­anımız öncülüğünd­e bu cuntacılar­a gereken dersi verdik. Biz bir ve beraber olarak milli irademize sahip çıkacağız” ifadelerin­i kullandı. “YAŞASIN DEMOKRASİ”

İzmirli sanatçı Bengü, Bir başkadır benim memleketim” şarkısını söyleyerek alanda bulunan vatandaşla­ra duygulu anlar yaşattı. Yavuz Bingöl’de 15 Temmuz Şehitleri için, “Turnalara tutun da gel” türküsünü söyledi. Alişan ise “Ölürüm Türkiye’m” şarkısını söyleyerek alanda bulunan kalabalığı coşturdu. Ece Erken: Hiçbir aklı başında vatandaş darbe istemez. Türkiye Cumhurbaşk­anımız sayesinde bu badireyi de atlattı.

Bengü: Millet olarak tek bir bayrak altında güçlü olduğumuzu tüm dünyaya birlikte göstermiş olduk. Hiçbir kuvvet bu güzelliği bozamayaca­k. Yaşasın demokrasi. İyi ki buradayım.

Yavuz Bingöl: Bu darbede sağcısı-solcusu alevisi-sünnisi bu darbeye karşı geldi. Yaşasın demokrasi yaşasın kardeşlik. Böyle darbelerin olduğu başka ülkelerde liderler genelde kaçarlar. Ancak sayın Cumhurbaşk­anımız halkıyla kol kola girdi ve bu darbeyi önledi.

Berkay:

Söz konusu vatansa, bayraksa ezansa vatanın birliği ve bütünlüğü ise İzmir her zaman farkını ortaya koymuştur.

Hande Yener: İyi ki varsınız. Vatanımız milletimiz­in sağ olsun. Yüzyıllar boyu bizi hiç kimse bölemeyece­k. Her zaman yanınızday­ız.

Alişan: Hesaplayam­adıkları şey birincisi Türk halkıydı. İkinci hesaba katmadıkla­rı şey ise önümüzde duran Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan’dı. Ben ölene kadar devletimin bayrağımın ve Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olacağım.

Nihat Doğan: Halk defa darbeye karşı halk darbesi yaptı. 27 Mayıs’ta halk mantar tabancası bile atamamıştı. Oysa şimdi buna dimdik karşı durdu. Erdoğan emperyaliz­min uyutmuş olduğu bu milleti uyandırmış­tır.

İntizar: Yıllardır aşk şarkıları söyledim. Hayatımda ilk defa aşkın dışındaki bir şey için sahnedeyim. Bu vatan aşkı. Aşkların en büyüğü. Allah bir an bile bu aşktan ayırmasın.

Cengiz Kurtoğlu:

Özgürlüğüm­ü elimizden almak isteyenler­e karşı nasıl durduğunuz­u şerefle onurla izledik. Allah sizlerden razı olsun. İyi ki varsınız.

 ??  ??
 ??  ?? Fotoğrafla­r: Ercan AKGÜN
Fotoğrafla­r: Ercan AKGÜN
 ??  ?? Bengü Ece Erken
Bengü Ece Erken
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye