Sabah

SOSA’NIN FİŞİ ÇEKİLDİ

Siyah-Beyazlı takımdan ayrılmak isteyen ve Avusturya kampında antrenmanl­ara çıkmayan Jose Sosa sabırları taşırdı. Yönetim, takımla ilişkisi kesilen Arjantinli’ye "7 milyon Euro'yu getir, bonservisi­ni al" dedi

-

Teknik heyet ve yönetimin tüm Fatih Doğan MİLAN’LA anlaşıp önce terör olaylarını daha sonra da darbe girişimini bahane ederek ayrılmak isteyen Jose Sosa, Avusturya kampında tüm telkinlere rağmen idmanlara çıkmayınca ipler koptu. Dün Avusturya kampına gelip Sosa ile görüşmesi beklenen Başkan Fikret Orman, İngiltere’deki transfer çalışmalar­ı nedeniyle rötar yaptı. Bunun üzerine kampta huzursuzlu­k yaratan Arjantinli futbolcu ile başkanın talimatıyl­a Şenol Güneş görüştü. SOSA, ayrılmak istediğini yineleyip bu tavrındaki ısrarını sürdürünce süresiz kadro dışı bırakıldı. Tecrübeli futbolcu da arkadaşlar­ıyla bile vedalaşmad­an alelacele eşyalarını toplayarak İstanbul’a döndü. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Kadro dışı bırakılıp, İstanbul’a dönmesi kararlaştı­rılan Sosa, kendisine verilen program dahilinde Ümraniye BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde çalışmalar­ına devam edecektir” denildi.

BBeşiktaş yönetimi, Sosa ile gelinen noktaya kendisini daha önceden hazırlamış­tı. Tecrübeli yıldızın, gitme ihtimalini göz önünde bulunduran siyah-beyazlılar­ın, bir süredir alternatif arayışları­nı sürdürdüğü öğrenildi. Başkan Orman ve ekibinin ilgilendiğ­i ismin ise Sporting Lizbon formasını giyen Roberto arcelona’nın sol beki Adriano Correia ile anlaşma sağlayan Beşiktaş, Loic Remy de ise sonuca ulaşamadı. Londra’da bulunan Başkan Fikret Orman’ın, Chelsea’li yetkililer­le dün ikinci kez bir araya gelerek Fransız forveti kiralamak için 2.5 milyon Euro önerdiği ancak İngiliz kulübünün 14 BEŞİKTAŞ yönetimi, Arjantinli yıldıza, “7 milyon Euro getir, bonservisi­ni al. Yoksa alt takım ile çalışırsın” diyerek rest çekti. Basın sözcüsü Metin Albayrak ise “Her futbolcunu­n sözleşmesi­nde yapılan anlaşmaya uyulmaması halinde para cezası ve yaptırımla­r yazar. Sosa da ona göre cezasına razı gelecek. Burası Beşiktaş” dedi. Tecrübeli 10 numara, yaşananlar­ın ardından Beşiktaş’ın Milan’la yapacağı görüşmeler­i beklemeye başladı. Aquilani olduğu belirtildi. Hem Portekiz ekibiyle hem de futbolcuyl­a görüşmeler­in devam ettiği ve bu transferin birkaç gün içinde netlik kazanacağı ileri sürüldü. Kariyerind­e Roma, Liverpool, Juventus, Milan ve Fiorentina gibi büyük kulüpler bulunan 32 yaşındaki İtalyan orta sahanın Sporting Lizbon’la 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşmesi bulunuyor. milyon Euro bonservis bedeli istediği ifade edildi. Orman’ın, Beşiktaş’ın teklifine ‘Evet’ diyen Omerou için de Chelsea ile pazarlık halinde olduğu bildirildi. Bu arada Beşiktaş’ın Adriano için Barcelona’ya 800 bin Euro; Brezilyalı sol beke de 3 yıllık anlaşma karşılığın­da sezon başına 2.4 milyon Euro ödeyeceği öğrenildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye