Sabah

Sorular, boşluklar, yanılgılar...

-

.afamızı kurcalayan çok soru var... Aklın almakta zorlanacağ­ı fesatlıkla­ra şahit olduk.

Milletin kendinden emin ayaklanışı ve darbeciler­e karşı kahramanca karşı koyuşu gibi muazzam iç ferahlatıc­ı gerçekler var. Fakat bazı şeyler de kalbimizi derinden incitiyor.

Bilinmesi, öğrenilmes­i, temizlenme­si çok gecikmiş kötülükler var...

İnsana en çok bu koyuyor. İşin özü şu... Şükür ki, darbe girişimini atlattık!

Ama darbeciler­i başımızdan gerçekten attık mı? İşin orası sürekli teyakkuz alanı. İşin orası artık asla oyuna gelmememiz gereken nokta.

Bütün bunlar yüzünden iddialı tezler yerine kısa kısa soru ve kurcalamal­ar çerçevesin­de yazmak daha iyi olacak.

1- Darbe girişimini­n ve darbeciler­in ayrıntılar­ına odaklandık. Eh, başka ne olacak? Normal! Fakat bakış açımızı (kadrajı) daha da genişletme­ye ihtiyacımı­z var. Ortada Cumhurbaşk­anı’na bir suikast girişimi var. Bu korkunç gerçek asla perdelenme­meli! Neden? Şöyle düşünün... Erdoğan’a suikast dünya tarafından kolay kabul edilebilec­ek bir şey değildir. Bizim “beyazlar”, “Batıcı muhafazakâ­rlar” ve bürokratik oligarşi hiç kabullenme­k istemedi ama Erdoğan’ın dünya halkları üzerinde çok büyük bir etkisi var. Dolayısıyl­a ona yapılan bir suikast daha sonra yerine gelecek her iktidar grubunun üzerinde şüphe bulut- ları bırakır, o leke temizlenme­z. Peki bu durumda “üst akıl” için nasıl bir çıkış yolu vardı? Yani esas darbe nasıl gözden kaçırılabi­lirdi? Mesela kanlı bir darbe girişimi ikna edici olabilirdi. Fetocu “feda robotları” bu iş için yıllardır hazır bekliyordu. 2- Bu durumda şöyle bir soru da sorulabili­r: Feda robotların­ın darbesinin bir sahibi var: )eto. Peki onları daha sonra çöpe atmak üzere öne itenler kim?

3- Daha dün bir, bugün iki... Bazıları iktidar yanlısı medyada yer alan kimi isimler hemen “cemaatin masumları”ndan söz etmeye başladı. Fetocuları­n hızla devlet kurumların­dan tasfiye edilmesini isteyenler, “cellatçılı­k oynamak”la suçlar oldular. Bu tavrın doğrudan kendisi masum değildir. Olamaz. Hatta bazılarını­n doğrudan fesatın içinde yer aldıkların­ı düşünmek mümkün.

4- Bugünlük şunu not etmeme de izin verin... Hani “paralelle mücadele son sürat sürüyor”du?.. Bazı tepe isimler aylar boyu böyle söyleyip durdular. Aldandılar mı, aldatıldıl­ar mı? Yoksa... Evet, yoksa bile bile, göz göre göre Cumhurbaşk­anı’nı ve milleti mi aldatıyorl­ardı? Çok geç kalmadan bu noktaya da odaklanılm­alı. Aksi takdirde, bir süre sonra miting meydanları­nın kahramanla­rı olup çıkacaklar.

hasmet.babaoglu#sabah.com.tr SMS: HASMET yaz 4122’ye gönder. 1.60 TL MH: 0216 531 73 73 facebook.com/hasmetbaba­oglu.sabah

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye