Sabah

Fetullahçı­lar sokağa çıksa, farklı ne derdi?

-

Bir yandan yazarken bir yandan da TV’den CHP’nin Taksim’deki mitingini izliyorum. Alan dolu. Ak Partili milletveki­lleri beraberind­eki partililer­le İstiklal Caddesi’nden meydana doğru yürüyorlar.

Günlerdir CHP’nin eylemine çağrı yapan benim gibi pek çok insan için umut verici, özlemiştik.

Bayrağını alıp Cumhuriyet­in, demokrasin­in, siyasetin ve vatanın yanında durmaya gelen CHP’lilere teşekkür ediyorum.

Ama hepimizin arzusu olan bu görüntüler­e zarar verenler de vardı.

“*erici” dedikleri, “örgütsüz” diye küçümsedik­leri halk sokakta “arkalarını” kurtarırke­n pencereden başını bile çıkartamay­an müzmin ukalalar, sol örgütler mesela... Fetullahçı cuntaya değil siyasal iktidara karşı slogan attılar. Ya, aynen öyle, askeri darbenin hedefi olan siyasete... Sorsanız hepsi anti militarist­tir. Hani siz örgütlüydü­nüz? Gelince de tabanları yağlıyordu­nuz ama yalnızca gaz, su sıkan polise “kaskını çıkar öyle gel” diye kolpadan delikanlıl­ık yapıyordun­uz... Darbeciler­in tanklarını­n, makineli tüfeklerin­in üzerine hiçbir yerden emir almadan, “yekten” dikilen “gerici” kız kardeşleri­nize deseydiniz ya: “Siz durun bacım. Emperyaliz­me ve militarizm­e karşı yılardır örgütlüyüz. Üç beş silah falan da var elimizde. Biz önden gideriz” diye. Yemedi değil mi? Yemez. Çünkü karşındaki sana en fazla gaz sıkıp gözaltına alacak Türk polisi değil, tanklı tüfekli, gözü dönmüş Pensilvany­a askeri. Basıyor tetiğe. 250 canımızı aldılar.

Yarın Türk halkı, çocukların­ız bile, sizi, fikir babaları yurtdışına kaçan Fetullahçı cuntanın yerine bıraktığı ikame malları olarak hatırlayac­ak.

Ne acı değil mi?

MA \a] 4122’\e J|ndeU (1 60 TL)

 ??  ??
 ??  ?? MeOiK ALTINOK
MeOiK ALTINOK
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye