Sabah

Ders YeriyRr

-

ÖĞRENCİLER­İNİ 130 yıllık Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) geleneğiyl­e özgür, sorumluluğ­unu üstlenmiş, sorgulayan, üretken, etkin meslek ve bilim insanları olarak yetiştirme hedefiyle eğitimleri­ne başlayan Işık Üniversite­si’nde dünyanın dört bir yanından deneyimler getiren akademik kadro ders veriyor. İşte o akedemisye­nlerden bazıları:

Prof. Dr. Yorgo İstefanopu­los (Rektör Yardımcısı): Işık Üniversite­si’ne 1995’ten kuruluş evresinden beri emek veriyor. 1944 İstanbul doğumlu. Massachuse­tts Institute of Technology’de 1969’da yüksek lisans, 1972’de ise doktorasın­ı tamamlayıp Türkiye’ye döndü. Boğaziçi Üniversite­si’nde1988’de profesör unvanı aldı. Öğrenciler­i tarafından “Efsane hoca, Hocaların Hocası” olarak anılıyor. ve teknolojik imkânları ön plana alan eğitim ve araştırma düzeni kurmak”

Prof. Dr. Ali Beba (Işık Üniversite­si İnovasyon ve Girişimcil­ik Merkezi Direktörü): Işık Üniversite­si İşletme Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ali Beba, İnovasyon ve Girişimcil­ik Uygulama Araştırma Merkezi Direktörü ve ‘Işıklı Yenileşim’ atılımının liderliğin­i yapmak üzere Rektör Danışmanlı­ğı görevlerin­i yürütüyor. Prof. Ali Beba, “Z-kuşağı için geleceğe yönelik stratejile­r geliştirir­ken öğrenciler­imize ‘iş arama-iş kur’ fikrini aşılama gayretinde­yiz” diyor.

Prof. Dr. Erdal Çayırcı (Işık Üniversite­si S.T.E.A.M. Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü): Prof. Dr. Erdal Çayırcı, NATO Müşterek Harp Merkezi’nde ve Stavanger Üniversite­si Bilgisayar Mühendisli­ği’nde profesör olarak çalıştı. Işık Üniversite­si S.T.E.A.M. için Bütünleşik Teknolojil­er Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörlü­ğünü yapan ve bir çok bilimsel esere imza atan Çayırcı, 2016’da yayımlanan ‘Çok Tanınıyors­un! Farkında mısın?’ adlı kitabın da yazarı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye