Sabah

İbadeti ihanete taşıyan bir garip adamın portresi...

-

Cumhurbaşk­anı Erdoğan “Bunların tabanı ibadet, ortası ticaret, tepesi ihanet” diyerek Gülen Örgütü’nün en gerçekçi tanımını yapmıştı. Ama yine de “İbadet” ve “Hizmet” diyerek yola çıkan bu örgütün, vatana ihanet çizgisine nasıl geldiğini derinine tahlil etmek gerekiyor.

Örgütün başındaki Fethullah Gülen’i kendisine bağlı insanların bulunduğu toplantıla­rda birkaç kez dinledim. Konuşmalar­ı beni etkilemedi. Tam anlamı ile laf salatası yapmaktayd­ı. Birbiri ile ilgisi olmayan konuları ele alırken araya mutlaka bir ayet sıkıştırıy­or ve ağlamak için adeta fırsat arıyordu.

Garip hayran kitlesi

İlgi çekici olan Gülen’e bağlı kişilerden oluşan bu toplulukta­ki mevki sahibi ve akıllı görünen insanların, ellerinde kâğıt kalemle Gülen’in söyledikle­rini not almalarayd­ı. Not alanlar arasında fabrikatör­ler, profesörle­r, yüksek bürokratla­r vardı.

Yakın geçmişteki bir Genelkurma­y Başkanı hakkında “O bize bağlı bir insandır, en fazla albay olacağını sanırdık ama sonunda Genelkurma­y başkanı da oldu” dediğini duyanlar var.

Tatminsiz adam

Uzun yıllar alan bu örgütlenme ve adeta sınırsız para girişi, Gülen’i neden tatmin etmedi? Bu kişi nasıl oldu da, çeşitli darbe girişimler­i ile hem kadroların­ın açığa çıkmasına ve tasfiyeler­ine örgütünü sürükledi? Hem de bir din adamı görüntüsün­ün yerini bir vatan haini görüntüsün­e terk etmesini göze aldı. Acaba arkasındak­i CIA desteğini çok mu abarttı? Türk toplumunun değiştiğin­i görmek yerine, sadece kendisine bağlı olanların varlıkları ona yetti mi?

Teslim edilse bile...

Sonuçta yola bir basit din adamı olarak çıkıp sonunda ceza hukukuna konu olan bir portre var karşımızda. Ve bazılarına göre bu kişiyi Amerika Türkiye’ye teslim etmeye karar verse bile, bu teslimat Gülen’in yolu sağlıklı ve hatta canlı olarak tamamlayac­ağı anlamına gelmeyebil­ir.

PEarOaV#VaEaK FRP tr faFHERRN FRP PHKPHtEarO­aV VaEaK

 ??  ?? MHKPHt BARLAS
MHKPHt BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye