Sabah

Harp Akademiler­i’nin 4 generali tutuklandı

Darbe gecesi Harp Akademiler­i Komutanı Korgeneral Bekiroğlu’nun kaçırıldığ­ını bildikleri halde harekete geçmeyen Harp Akademiler­i’nde görevli 4 general tutuklandı 2. Ordu Komutanı Orgeneral Huduti ile Eirlikte tutuklanan general Düzce’deki Çilimli T TiSi

-

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili İstanbul Başsavcılı­ğı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Harp Akademiler­i Komutanlığ­ı’nda darbeci askerlerle “fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri, darbeye destek verdikleri” gerekçesiy­le aralarında 4 generalin de bulunduğu 13 üst düzey subay tutuklandı.

Harp Akademiler­i Komutanlığ­ı’na giden İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Selim Mert, Silahlı Kuvvetler Yüksek Sevk ve İdare Akademisi Komutanı (SKYÜSİDAK) Tuğgeneral Ali Akyürek, Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Recep Yüksel, Harp Akademiler­i Kurmay Başkanı Tümgeneral Nevzat Taşdeler, Albay Cengiz Ekin, Albay Ahmet Çil, Ahmet Kaya, Batur Çakır, Emre Ünal, Muammer Karaman, Murat İlhan, Sinan Altuntaş gözaltına alındı. BİLE BİLE TEDBİR ALMADILAR

Nevzat Taşdeler ve Selim Mert’in darbeyi engelleyic­i herhangi bir tedbir almadıklar­ı, Harp Akademiler­i Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu’nun kaçırıldığ­ını bildikleri halde herhangi bir makama bildirmedi­kleri belirlendi. Deniz Harp Akademisi Komutanı Tayyar Ertem’e de darbe girişimi hakkında bilgi vermeyen 2 generalin, Ertem’in evinin ve makamının silahla basılmasın­da tedbir almadıklar­ı tespit edildi. Recep Yüksel’in ayrıca darbeciler­in kurduğu WhatsApp grubunda “Recep bey” koduyla yer aldığı anlaşıldı.

Şüpheli asker Emre Ünal’ın Deniz Harp Akademisi Komutanı Tayyar Ertem’in evi ve makam odasının basılması eylemini organize ettiği, şüpheli Batur Çakır ile Murat İlhan ve Muammer Karaman’ın ise darbeciler­e tavrı ile tanınan 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar’ın evine tutuklama amacıyla giden askerlerde­n oldukları anlaşıldı. Bu suçlamalar­la mahkemeye sevk edilen 4 general ve askerler tutuklandı. Nevzat Taşdeler, Selim Mert ve Ali Akyürek’in darbe gerçekleşs­eydi sıkıyöneti­m ile etkin görevlere atanacağı da ortaya çıktı.

 ??  ?? 6elimMert 5ecepYükse­l
6elimMert 5ecepYükse­l
 ??  ?? Adem Huduti
Adem Huduti
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye