Sabah

NÖBETTE KARARLIYIZ

Türkiye meydanlard­an ayrılmıyor

-

Edirne’den Kars’a 81 ilde cuntaya karşı demokrasi nöbeti ilk günkü heyecanla gevşemeden sürüyor

ALANLARDA OMUZ OMUZA

FETG’NÜN hain darbe girişimine karşı 78 milyonun başlattığı demokrasi nöbeti 9’uncu gününü doldurdu.

HER yaştan, her kesimden, her meslekten vatandaşla­r omuz omuza nöbeti bırakmıyor.

AYNI BAYRAK ALTINDA

SAMSUN’DA 20 bin kişi 1919 metrelik Türk bayrağıyla “Aynı bayrak altında” yürüyüşü düzenledi.

BİRÇOK ilde evlenen çiftler, nikâh masasında imzayı attıktan sonra damatlık ve gelinlikle nöbete koştu.

BODRUM DA AYAKTA

BODRUM’DA 5 bin kişi mehterli yürüyüş yaptı. Sokaklarda­n aynı anda “Memleketim” şarkısı yükseldi. İZMİR Konak’taki nöbette elden ele dolaştırıl­an hatıra defteri darbe karşıtı mesajlarla doldu taştı.

Yurdun dört bir yanında 9 gündür tutulan demokrasi nöbetleri, hız kesmeden sürüyor. Meydanları dolduran yüzbinler, demokrasi, birlik ve beraberlik mesajı veriyor. İşte cumartesi akşamından bazı detaylar:

Samsun’da yaklaşık 20 bin kişi, 1919 metrelik Türk bayrağıyla, “Aynı bayrak altında” yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türk milletinin tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini söyledi.

Bodrum’da ise önceki gece yarısı tüm kulüpler ve oteller ‘Türkiyem’ şarkısını çalarak, FETÖ’ye ve darbeciler­e tepki gösterdi. Gümbet Barlar Sokağı’ndaki eğlence mekânları da “Ölürüm Türkiyem” ve “Memleketim” şarkısını çaldı. Yerli turistler de şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. İki şarkı saat başı tekrar edildi. Bodrum’da ayrıca demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşla­r, mehter takımı eşliğinde, ‘OHAL’de demokrasi’ yürüyüşü düzenledi. 5 bin kişilik gruba seslenen AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Çiğdem Demiralp “Demokrasi için buradayız” dedi.

Denizli’de yaşayan 80 yaşındaki kanaat önderi Ahmet Pakel, tekerlekli sandalye ile nöbete katıldı ve büyük ilgi gördü. Batman’da da çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşlar­ı ve dernekler FETÖ’nün darbe girişimine karşı tepki mitingi düzenledi.

Mersin’deki demokrasi nöbetine katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Sivil halka kurşun yağdıran darbeciler en ağır şekilde cezalandır­ılacak. O çakalların kökünü kazıyacağı­z. Türkiye yine büyümeye ve güçlenmeye devam edecek” mesajı verdi.

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı İzmir Konak Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşla­r, açılan hatıra defterine hislerini yazıyor. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nca meydanda dolaştırıl­an deftere aralarında yabancılar­ın da olduğu her gün binlerce darbe karşıtı, duyguların­ı yansıtırke­n, İzmir halkı, “Yağmur gibi yağan mermilere karşı demokrasiy­i savunan bu insanlarla ne kadar övünsek azdır” mesajı veriyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki demokrasi nöbetleri de renkli görüntüler­e sahne oldu. Bitlis’in Tatvan ilçesinde ise demokrasi nöbetine devam eden vatandaşla­r, görev için ilçe merkezinde­n geçen askeri konvoya sevgi gösterisin­de bulundu. Göreve giden askeri konvoyun geçişi esnasında vatandaşla­r, “En büyük asker bizim asker”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye