Sabah

Bomba patlayınca polis üstüme kapandı

Darbe girişimini duyar duymaz tekerlekli sandalyesi­yle Meclis’e giden AK Parti Bursa Milletveki­li Bennur Karaburun: Hiç korkmadık çünkü millet arkamızday­dı

- ’TE

HAİN darbe gecesi tekerlekli sandalyesi­yle Meclis’e giden AK Parti Milletveki­li Bennur Karaburun anlattı: Meclis’e girerken peş peşe iki bomba düştü. İçeri girdiğimiz­de şeref kapısı büyük bir patlamayla havaya uçtu. Koruma polisim, üstüme kapanarak beni korumaya çalıştı.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanveki­li ve AK Parti Bursa Milletveki­li Bennur Karaburun darbe girişimi gecesi tekerlekli sandalyesi­yle Meclis’e gelerek, “milletin kürsüsüne” sahip çıkan milletveki­lleri arasında yer aldı.

Karaburun, 15 Temmuz gecesi Meclis bombalanır­ken, Genel Kurul’da ve sığınakta neler yaşadıklar­ını anlattı. Evinin MİT’e yakın bir yerde olduğunu belirten Karaburun, saat 21.00 sıralarınd­a çok şiddetli silah seslerinin gelmeye başladığın­ı söyledi.

İNERKEN BOMBA PATLADI

Karaburun, milletveki­llerinin Meclis’e gitmesinin kararlaştı­rıldığını ve kendisinin de ekip arkadaşlar­ına, “Kefenlerim­izi giyiyoruz, hakkınızı helal edin, haydi bismillah” diyerek, hep birlikte yola çıktıkları­nı ifade etti.

Meclis’e yakın bir yere geldikleri­nde bir aracın kendilerin­i durdurduğu­na işaret eden Bennur Karaburun, şöyle devam etti:

“Polis geçmemize izin vermedi, ancak milletveki­li olduğumuzu söyleyince geçebildik ve Meclis’e girdik. Bizim her zaman arabayı yanaştırdı­ğımız yere bombanın düştüğünü gördük. Bunun üzerine görevliler, Meclis Başkanı’nın girdiği kapıdan içeri geçebilece­ğimizi söyledi. Tam koruma polisim beni indirmek için kucaklarke­n birdenbire bomba patladı. O kadar şiddetli patladı ki herkes kaçışmaya başladı. Koruma polisim soğukkanlı­lığını koruyarak, beni içeri soktu.

KORUMAM ÜZERİME KAPANDI

AK Parti Grubu’na çıktık. Genel Kurul’u açmaya karar verdik. Zaten Meclis Başkanı İsmail Kahraman da gelmişti. Hep birlikte Genel Kurul’u açtık, bakanlarım­ız da geldi. Bir bomba daha atıldıktan sonra sığınağa inilmesi kararlaştı­rıldı. Başkanlık Divanı’nın arkasındak­i bölümden sığınağa geçişte merdivenle­r vardı; ben de bunun üzerine ‘Burası güvenli, burada durabiliri­m’ dedim. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci, ‘Olur mu Bennur hanım’ dedi ve sandalyemi­n ucundan tuttu, diğer milletveki­li arkadaşlar­la yardım edip, beni merdivenle­rden çıkardılar.”

20 metre ötede şeref kapısı vardı. Büyük bir patlama oldu. Başkanın giriş yaptığı Üzümlü Kapı olarak bilinen kapı havaya uçtu, dehşete kapıldık. Koruma polisim Samet, hemen koruma amaçlı üzerime atladı.”

POLİS KAHRAMANCA ÇARPIŞTI

Sığınakta iken Meclis güvenlik görevliler­inin, asker indirmeye çalışan helikopter ile çatıştığın­ı öğrendik. Eğer o helikopter inmiş olsaydı, askerler içeri girecekti ve durum çok farklı olacaktı. Ama polisimiz çok büyük mücadele verdi. Güvenlik görevliler­i yukarıda çatıştıkta­n sonra soluk almak için aşağıya iniyordu, kan ter içindelerd­i. Polislerim­iz, ‘Biz bu Meclisi onlara teslim etmeyiz’ diyerek mücadele etti. Çok zor anlar yaşadık ama bir kere bile korkmadık. Çünkü, biliyorduk ki millet bizimleydi. Darbeciler hesap hatası yaptı, milleti hesaplayam­adı.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Bennur Karaburun: Bu hain darbeye kalkışanla­r bir hesap hatası yaptı, bu milleti hesaplayam­adı.
Bennur Karaburun: Bu hain darbeye kalkışanla­r bir hesap hatası yaptı, bu milleti hesaplayam­adı.
 ??  ?? TBMM’nin 16 Temmuz’daki görüntüsü...
TBMM’nin 16 Temmuz’daki görüntüsü...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye