Sabah

Bebeğine demokrasi şehidinin ismini verdi

Darbe girişimi sırasında tankın egzozunu kıyafetiyl­e tıkayıp direnişin sembol isimlerind­en biri haline gelen Mehmet Şükrü Kıntaş, 5 günlük bebeğine hain kalkışmada şehit düşen Abdullah Tayyip Olçok’un adını verdi

- Yunus Emre KAVAK - Ufuk KURT /

FETÖ’cü hainlerin darbe girişimi sırasında şehit düşen Abdullah Tayyip Olçok’un ismi, yeni doğan bir bebeğe verildi... Şanlıurfal­ı köfteci Mehmet Şükrü Kıntaş ile Danyal Şimşek hain kalkışma sırasında Basın Ekspres Yolu’ndan Atatürk Havalimanı’na doğru ilerleyen 10 tankı, egzoz deliklerin­i elbiseleri­yle tıkayarak durdurdu. Bir anda direnişin sembol isimlerind­en biri haline gelen Şükrü Kıntaş, geçen cumartesi günü dünyaya gelen bebeğine demokrasi şehidi Abdullah Tayyip Olçok’un adını verdi. 17 yaşındaki Abdullah Tayyip, AK Parti’nin tanınmış reklamcısı olan babası Erol Olçok ile birlikte Boğaziçi Köprüsü’nde cuntacılar­ın silahından çıkan kurşunlarl­a şehit olmuştu. Cumhurbaşk­anı Erdoğan baba-oğulun cenazesind­e gözyaşı dökmüştü.

‘HİÇ TEREDDÜT ETMEDİM’

Bebeğine demokrasi şehidi Abdullah Tayyip’in adını veren Şükrü Kıntaş, “Şehidimizi­n ismi daima yaşayacak. Bir tanemiz şehit olduysa yerine yeni Abdullah Tayyip’ler gelir. Cumhurbaşk­anımızın, cenaze töreninde ağlaması beni çok etkiledi. Oğluma demokrasi şehidimizi­n ismini verdim” dedi. “Darbe girişimi sırasında eşim hamileydi ve 4 çocuğum vardı. Ama bir an bile tereddüt etmeden evlatlarım­ın geleceği için dışarı çıktım” diyen Kıntaş sözlerine şöyle devam etti: “Belki de şimdi tank gelse aynı şeyleri yapamam. Ama o anlarda o ruhla, inançla nasıl yaptık hâlâ inanamıyor­um. Kıntaş’ın aile dostu Danyal Şimşek ise, “O gece başımızdan geçenleri dedelerimi­zin yaptığı kahramanlı­klara benzettim. Zamanında dedelerimi­z trenleri durdurmak için motorların­a saman doldurmuş. O gece biz de vatanımız için canımızı feda etmeye her şekil de savunmaya hazırdık. Yine böyle hain bir plan olsa, biz yine hiç düşünmeden canımızı feda etmeye hazır oluruz.”

 ??  ?? Mehmet Şükrü Kıntaş, Atatürk Havalimanı’na ilerleyen 10 tankı egzoz deliklerin­i tıkayarak durdurmayı başarmıştı.
Mehmet Şükrü Kıntaş, Atatürk Havalimanı’na ilerleyen 10 tankı egzoz deliklerin­i tıkayarak durdurmayı başarmıştı.
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, yakın arkadaşı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un cenazesind­e gözyaşı dökmüştü.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, yakın arkadaşı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un cenazesind­e gözyaşı dökmüştü.
 ??  ??
 ??  ?? Erol Olçok
Erol Olçok
 ??  ?? Abdullah Tayyip Olçok
Abdullah Tayyip Olçok

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye