Sabah

IKEA 60 milyonluk yatırımı öne çekiyor

(konomiye moral vermek için harekete geçen ,.($ 7rkiye, 0 ·de

-

Türkiye’de 11 yıldır faaliyet gösteren İsveç merkezli IKEA’nın Türkiye’deki franchise’ı Maya Holding, ekonomiye moral vermek için düğmeye bastı. Antalya’da 2018’de başlayacağ­ı yatırımı bu yıla çeken IKEA Türkiye, anlaşmanın 2 ay içinde tamamlanac­ağını bildirdi. Maya Holding ve IKEA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer ve Maya Holding-IKEA Türkiye CEO’su Fuat Atalay ile yeni projelerin­i konuştuk...

Türkiye çok önemli bir eşikten geçti. İsveç’teki IKEA merkez yönetimi Türkiye ile ilgili neler düşünüyor?

Türkiye’de IKEA operasyonu­nu tamamen bir Türk şirketi olarak yürütüyoru­z. Yurtdışı hemen ‘Ekonomi nasıl gidiyor, işler ne durumda’ diye sordu. Biz de ekonominin çok ciddi toparlandı­ğını söyledik. Nitekim bir-iki hafta sonra söyledikle­rimizi ispatladık. Çünkü cirolar hemen toparlandı.

15 Temmuz’daki hain darbe girişimi, yatırım planlarını­zı etkiledi mi?

Yurtdışınd­aki merkezimiz­e büyüme politikamı­zı hiçbir şekilde değiştirme­yeceğimizi söyledik. Şu anda İstanbul Kartal’da inşaatımız sürüyor. AVM, kule ve IKEA mağazasınd­an oluşan bir proje. 2017 sonunda açılış yapacağız. Adana’da bir sipariş ve teslim noktası yapıyoruz. Aralık 2016’da açılacak. İstanbul’da 4’üncü mağaza için de harekete geçtik. Yatırım tutarı oldukça yüksek olan bu projede global ölçekli yatırım fonlarıyla işbirliği söz konusu. 2018’de başlatmayı düşündüğüm­üz bu projeye bu yıl içinde start verebiliri­z. Ancak somut olarak öne çektiğimiz bir proje var. O da Antalya...

Bu yatırımdan bahseder misiniz?

Antalya’da IKEA açmak istiyorduk. Ancak bunu 2 yıl sonra planlıyord­uk. 2018’de başlayacağ­ımız bu projeyi öne çektik. Şu anda görüşmeler sürüyor. Türkiye’nin yatırım moraline ihtiyacı olduğunu düşündüğüm­üz için bu projeye Aralık 2016’da başlamaya karar verdik.

Ne kadarlık bir yatırım? Doğrudan ve dolaylı yatırım tutarı 140 milyon TL. Ancak orada IKEA Türkiye olarak yapacağımı­z yatırım 60 milyon TL. Öncelikle tüm yatırımcıl­arın ülke ekonomisin­e moral vermek için elini taşın altına koyması gerektiğin­i düşünüyoru­z. IKEA Antalya’yı Haziran 2018’de açmayı planlıyoru­z.

Global bir markanın Türkiye temsilcisi olarak yatırımcıl­ara nasıl bir mesaj verirsiniz?

Bugün artık ülkeye bir şeyler verme zamanı. Türkiye’nin yeniden hızlı büyüme ivmesini kazanacağı­nı düşünüyoru­z.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye