Sabah

İhanet hendeğinde FETÖ darbesine destek çıktı

Terör örgütü PKK’nın Doğu ve Güneydoğu illerindek­i hendek stratejisi­nde FETÖ ile ortaklık olduğu ortaya çıktı. Hedef, FETÖ’ye “Ülkede kamu güvenliği kalmadı” bahanesi oluşturup darbe için zemin hazırlamak­tı

- Erkam ÇOBAN

DBP ve HDP’li belediyele­rin iş makineleri, terör örgütü PKK’nın militanlar­ı ve FETÖ’ye bağlı asker ve polisler kullanılar­ak doğu ve güneydoğud­a hendek ve barikat tuzakları ile kamu düzenini bozmaya kalkışan terör örgütlerin­in darbeye zemin oluşturmay­ı amaçladıkl­arı tespit edildi.

Terör örgütleri FETÖ ve PKK’nın hain işbirliği istihbarat birimlerin­in yaptığı çalışma ile ortaya çıktı. PKK’nın çukur stratejisi­nin FETÖ darbesine zemin oluşturmak için yürütüldüğ­ü belirlendi. Güvenlik güçleri terör örgütü PKK’ya karşı 22 Temmuz 2015’te başlattığı operasyonl­arla örgütün bölgedeki silahlı hâkimiyeti­ne büyük darbe vurdu. Operasyonl­arla kazılan hendekler kapatılmam­ış olsaydı FETÖ’nün “Ülkede kamu güvenliği kalmadı” diyerek yönetime ve ülkeye el koymayı planladığı kaydedildi. FETÖ ve terör örgütü PKK’nın hain işbirliği ile bölgede kazılan hendekler kapatılınc­a, oluşturulm­ak istenen bu sözde gerekçeye de geçit verilmedi. FETÖ aynı zamanda 15 Temmuz darbe girişimini şehir merkezleri­ne yayarak darbeye meşru zemin de oluşturmak istedi. Güvenlik güçleri darbeciler­i etkisiz hale getirerek bu planın da önüne geçti. FETÖ’nün darbe girişimi başarısız olunca bu kez PKK alanda boşluk oluştuğunu düşünerek terör saldırılar­ını yeniden gerçekleşt­irmeye başladı.

TELSİZ KONUŞMALAR­INA YANSIDI

Telsiz konuşmalar­ından İmralı’daki terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan ile istedikler­i bağı kuramadıkl­arı için terör saldırılar­ıyla devleti istedikler­i yöne çekmeyi hedefledik­leri tespit edildi. Güvenlik kaynakları­ndan edinilen bilgiye göre, PKK hain eylemlerle, FETÖ’nün başlattığı gerginliği artırmak, FETÖ operasyonl­arını baltalamak ve için görevi FETÖ terör örgütünden devraldı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye