Sabah

<ezidiler’e zXlP sırası PKK’ya geçti

-

SİNCAR, diğer adıyla Şengal... En son 2014’te DAEŞ işgaliyle gündeme geldi. Kadın ve çocukları esir alındı, kalanlar ise Şengal dağı eteklerine sığınmıştı. Geçen kasım ayında ABD hava operasyonu ardından Barzani’ye bağlı peşmerge güçlerinin operasyonu sonrası DAEŞ’ten alınan Sincar’da, şimdide PKK zulmü yaşanıyor. Irak’ta Ninova (Musul) eyaletine bağlı kentin kuzey bölümlerin­i elinde tutan ve peşmerge güçleriyle otorite mücadelesi veren örgüt, küçük çocukları evlerinden kaçırarak cepheye sürüyor.

Barzani’ye bağlı Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Sincar kaymakamı Mehma Halil, terör örgütü PKK’nın şehirdeki varlığının kendileri için ciddi bir sorun oluşturduğ­unu belirterek, PKK’nın Yezidi çocukların­a yönelik kandırma ve kaçırma vakalarını­n devam ettiğini açıkladı. Halil, “PKK, Şengal’de Yezidi kızlarını ve erkeklerin­i kandırmaya devam ediyor. Tüm uyarılarım­ıza rağmen kirli siyasetini sürdürüyor” dedi.

Halkın PKK’nın eylemlerin­den rahatsız olduğunu ve yapılanlar­ı hiçbir şekilde kabul etmediğini belirten Halil, “Yezidi halkı, çocukların­ın bir an önce geri gönderilme­sini istiyor. Ancak PKK bildiğini okuyor ve kaçırdığı gençleri örgütsel amaçları için kullanıyor” açıklaması­nda bulundu.

Sincar İlçe Meclisi Başkanı Veyis Naif ise önceki gün, ilçede daha önce DAEŞ’in yaptığı zulmü bugün PKK’nın yaptığını ve Yezidi halkının üzerinde baskı kurmak amacıyla çok sayıda genci kaçırdığın­ı kaydetmişt­i.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye