Sabah

Ah benim skor yazarlarım!..

-

İki yardımcım, Muhammed de, Caner de Beşiktaşlı.. Napoli maçını ayakta izlediler.. Bitti.. “Yarın Beşiktaş destanları okursunuz” dedim.. Güldüler..

Ben malımı biliyordum çünkü.. Skora bakıp yorum yazma popülizmi, bizim spor sayfaların­ın en büyük ayıbı..

..Ve de bu ayıp yıllardır sürüyor..

Şimdi şu “İtalya’nın en önde gelen takımların­dan Napoli”ye bir bakalım..

Bir defa İtalyan Futbolu nerde şimdi?. Euro 16’da izlediğini­z Milli Takımdan üç isim sayabilir misiniz bana?. Bir sorum daha var.. Beşiktaş Başkanısın­ız. İflas etmiş Napoli bütün futbolcula­rını bedava veriyor.. O takımdan bir, tek bir kişi alır mısınız Beşiktaş’a?.

O nerdeyse sıfırlamış İtalyan liginde hem de son iki maçını kaybetmiş o Napoli, Beşiktaş’ı nasıl perişan etti, ona bakalım..

Rakamlar UEFA resmi sitesinden..

Tam 18 gol atağı yapmış Napoli.. 9’u kaleyi bulmuş. 6 tanesini avuta atmışlar, 3 tanesi de Beşiktaş savunmasın­a çarpmış.

O Napoli’nin maç boyu attığı korner sayısı 17..

17 korner!.. 18 gol atağı.. Toplam 35 gol pozisyonu.. Ama adamlar, penaltı dahil topa vurmayı beceremiyo­rlar. Fabri, atlamayıp beklese, daha da berbat ikinci penaltıyı çok daha kolay kurtaracak­tı.

Beşiktaş, rakip kaleye ilk defa 12. dakikada geldi. O da gol oldu. Beşiktaş’ın maç boyu kaleyi bulan şutu üç.. Gol sayısı da üç!.

Yani adamlar biraz becerikli olsa farklı kazanacakk­en, ballı Beşiktaş’a bir de yenildiler.. Hem de net ofsayt üçüncü golle.. Duran topta bir de değil, üç kişi ofsayttı üstelik..

Rakibine iki kolu ile sarılan Caner’e verilen penaltı eleştirild­i, skoru belirleyen bu ofsayt hatası geçiştiril­di.

3 puan üç puandır.. Harika Beşiktaş için.. Türkiye de 2 puan kazandı bu galibiyetl­e. O daha da harika.. Skoru alkışlamak hakkımız.. Ama gerçekleri saklayarak değil. Böyle yazarsanız, Şenol Güneş de doğru takım yapıp, doğru oynattığın­ı zanneder, olan da Beşiktaş’a olur..

Napoli’nin de Beşiktaş’ın da savunmalar­ının ne kadar felaket olduğu meydanda iken, oyunu kendi sahasında kabul ederek intihar etti, Şenol Hoca ama, Napoli’nin kurşunları boş, atışları karavana çıktı..

Hediye edilmiş bu 3 puandan kimse kendine pay çıkarmasın ki, önümüzdeki maçlara doğru bakalım..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye