Sabah

İTÜ’de FETÖ operasyonu: 27 akademisye­ne gözaltı

-

FETÖ’NÜN İTÜ yapılanmas­ında yer aldığı, ByLock verileriyl­e belirlenen ve haklarında gözaltı kararı olan 41 akademisye­nden 27’si İstanbul, Samsun, Aydın, Manisa, Tekirdağ, Kocaeli, Balıkesir, Trabzon, Ankara ve Tokat’ta yapılan operasyonl­arla yakalandı. Aramalarda, örgütsel dokümanlar bulundu.

İTÜ operasyonu­n gözaltı listesinde TÜBİTAK soruşturma­sında kurumun FETÖ kadrocusu olarak belirlenen, 200 FETÖ’cü ismi TÜBİTAK’a yerleştird­iği tespit edilen firari profesör Murat Aydın da var. Aydın’ın 15 Temmuz sonrası Kanada’ya kaçtığı saptandı. Yurtta dün yapılan FETÖ operasyonl­arı ise şöyle:

Gaziantep: İldeki FETÖ bağlantılı polislerin imamı olarak faaliyet gösteren bir mühendis İstanbul’da yakalandı. Ayrıca ByLock kullanan 38 polis tutuklandı.

Adana: ByLock’çu 13’ü komiser 36 polis gözaltına alındı.

Tekirdağ: Saray ilçesi eski Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bıyık otomobilin­i devrederke­n gözaltına alındı. 8. Mekanize Tugayı Kurmay Başkanı Kurmay Albay K.D. gözaltına alındı.

Antalya: 18 subay, 3 polis ve 1 polis eşi gözaltına alındı.

Giresun-Kastamonu-Niğde: 54 polis gözlatına alındı.

Hatay: Hatay Üniversite­si İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. S.K. gözaltında.

K.Maraş: 4 öğretmen ve 1 doktor gözaltına alındı. 3 öğretmen tutuklandı.

Manisa-Uşak: Gıda Tarım ve Hayvancılı­k İl Müdür Yardımcısı H.A. ve eşi gözaltında. Uşak merkezli operasyond­a örgütün mahrem yapısında görevli 25 FETÖ’cü tutuklandı.

Öte yandan Sakarya’da 20 sağlık çalışanı, 9 polis,1 öğretmen; Bursa’da 11 öğretmen; Bolu’da 22 polis, Nevşehir’de 1 komiser yardımcısı ile Kastamonu’da Polis Meslek Yüksekokul­u’nun eski müdürü Osman Tufan tutuklandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye