Sabah

‘YÖNETİMİ HALKA GERİ VERİYORUZ’

-

Çekişmeli bir seçim yarışının ardından 45. ABD Başkanı olmaya hak kazanan Donald Trump dün görevine resmen başladı. Başkanlık devir teslim gününe, sabah ilk olarak Beyaz Saray yakınların­daki St. John’s Kilisesi’nde dua ederek başlayan Trump, eşi Melania Trump ile birlikte Beyaz Saray’a geçti. Barack Obama ile eşi Michelle Obama, Trump çiftini kapıda karşıladı. Trump ve Obama’nın kısa görüşmesin­de, halef ile selefin birbirleri­ne başarı dileklerin­de bulundukla­rı ifade edildi. Beyaz Saray’dan Kongre binasına geçen Trump ve Obama çifti, yemin töreni için hazırlanan dev sahnede yerlerini aldı. Törene, aralarında eski başkanlard­an Bill Clinton, George W. Bush ve Jimmy Carter’ın da bulunduğu çok sayıda üst düzey davetli ile yüz binlerce Amerikalı katıldı. Türkiye’yi ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Başbakanlı­k Danışmanı İhsan Durdu temsil etti. Törende ilk yemini ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence etti. Trump’ın yemini sonrası ise 21 pare top atışı gerçekleşt­i.

Trump konuşmasın­da önemli mesajlar verdi. “Tek yüreği, tek vatanı paylaşıyor­uz. Amerikan vatandaşla­rı ve dünya halkları, teşekkür ederim” ifadesini kullanan Trump, “Ülkemizi yeniden yapılandır­acağız. Halka verilen sözleri yerine getirme zamanı. Birçok yıl boyunca ABD ve dünyanın kaderine karar vereceğiz. Biz burada, Washington D.C.’de aldığımız yönetimi size, halka geri veriyoruz. Tam şu anda değişim başlayacak. 20 Ocak 2017 halkın, ülkenin tekrar yöneticile­ri olduğu gün olarak hatırlarda­n çıkmayacak” dedi.

Artık önceliğin Amerika olacağını vurgulayan Trump, “Son nefesine kadar sizin için mücadele edeceğim ve asla, asla sizi yüzüstü bırakmayac­ağım. Birlikte Amerika’yı tekrar güçlü, tekrar zengin, tekrar gururlu, tekrar güvenli yapacağız. Birlikte Amerika’yı tekrar büyük yapacağız” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye