Sabah

Trump’ın ölmesini bekleyenle­r bile var...

- MEDrODs#sDEDK FRm Wr IDFeERRN FRm meKmeWEDrO­Ds sDEDK

sadece bir ay Başkanlık yapabilmiş ve ölünce de yerine Yardımcısı John Tyler geçmişti. Dün Washington’da hava çok soğuk değil yağmurluyd­u. Bu nedenle 70 yaşındaki Trump’ın zatürreede­n ölmesi ihtimali pek yok.

Erdoğan ve Trump

Bazı yorumcular­a göre bizde Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Başbakanlı­ğından başlayarak başına ne geldiyse aynı kaderi Trump’ın da paylaşması ihtimali çok fazla. Ama sonuçta Erdoğan’ın elde ettiği başarı ve Türk halkının Erdoğan’a verdiği destek de, Trump’ın geleceği için ışık tutucu olabilir.

Kadir Has hniversite­si Türkiye Araştırmal­arı Merkezi tarafından her yıl aralık ayında gerçekleşt­irilen, “7ürkiye Sosyal- Siyasal Eğilimler Araştırmas­ı” 2016 yılı sonuçların­a göre halkın en güvendiği kurum Cumhurbaşk­anlığı olarak tespit edildi.

Polis ve asker eşit

Bilindiği gibi “7ürkiyeªni­n en güvenilir kurumları” sıralaması­nda yıllardan beri değişmeyen bir lider Türk Silahlı Kuvvetleri’ydi... Bu yıl ise vatandaş en çok Cumhurbaşk­anlığı kurumuna güvendiğin­i belirtti. Kamuoyunda ilk kez ordunun güvenilirl­iği düşüş gösterdi. Geçen yıl yüzde 62.4’lük oran ile vatandaşın en güvendiği kurum olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu yıl polis teşkilatıy­la birlikte en güvenilir ikinci kurum oldu.

Medya ve Avrupa Birliği

Araştırmad­a en az güvenilen kurum ise yüzde 15.1 ile medya oldu. Türkiye için tehdit oluşturduğ­una inanılan ülkeler sıralaması­nda geçen yıl Rusya birinci sıradaydı, bu yıl ise eski lider yerini tekrar aldı; İsrail birinci sırada, Amerika ikinci sırada ve Suriye üçüncü sıradaydı. Halkın AB’yi destekleme oranı 2015’te yüzde 65.1 iken bu yıl yüzde 45.7’ye geriledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye