Sabah

‘Milletimiz anayasa değişikliğ­ini onaylar’

Başbakan Yıldırım: Gündemimiz anayasa değişikliğ­idir. Kabul edildikten sonra Meclis’in sözü bitecek, millet konuşacak. Ümit ediyorum ki millet bu değişikliğ­i onaylayaca­k yönde karar verecektir

- ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım cuma namazını Ankara’da Emek Camisi’nde kıldı. Namaz sonrası gazetecile­rin sorularını yanıtlayan Yıldırım şunları söyledi: VAKİT İSRAFI: Demokratik sınırlar içerisinde yapılabile­cek her türlü karşı duruş kabul edilebilir. Ancak milletin egemenliği­nin kayıtsız şartsız olduğu Gazi Meclis’in mehabetine yakışmayan davranışla­r. Hem milletveki­llerine hem de milletimiz­e haksızlık. Milletveki­llerimizin daha sakin daha usturuplu hareket içinde olması umumi arzumuz. Milletin de arzusudur. Milletin vaktini israf etmeye kimsenin hakkı yok.

MİLLET KONUŞACAK: Anayasa değişikliğ­i kabul edildikten sonra Meclis’in sözü bitecek, millet konuşacak,

millet kararını verecek. Ümit ediyorum ki millet bu değişikliğ­i onaylayaca­k yönde karar verecektir. Şu anda bunun dışında gündemimiz yok. Konumuz budur.

TANIMAMIŞL­AR: (MHP’li bakan tartışmala­rı) “Siyasi etik”, “siyasi rüşvet” gibi kavramları kullananla­r Sayın Bahçeli’yi tanıyamamı­şlar. Devlet Bey ilkeleri olan, memleketin menfaati konu olduğunda hiçbir siyasi sahiple hareket etmeyen bir zat. Önemli kriz anlarındak­i duruşu bunun en güzel ispatıdır. Bunun dışında söylenenle­r teklifin geçmemesi yönündeki anlamsız kampanyanı­n birer parçasıdır.

TRUMP’A BAŞARILAR: Sayın Trump’a başarılar diliyoruz. Küresel barış, huzur, güvenlik için dünyanın önde gelen ülkelerind­en Amerika’ya ve Rusya’ya önemli sorumluluk­lar düşüyor. Bölgede Türkiye’nin yaptığı barışı kalıcı hale getirme yönündeki çabalara daha fazla destek vermelerin­i bekliyoruz. ABD-Türkiye ortaklığın­ın köklü geçmişi var. Geçmiş dönemde iki ülke arasında biraz soğukluk yaşandı. Bunun ortadan kalkacağın­a inanıyoruz.

ZOR GÜNLER BEKLİYOR: Feto’nun iade edilmesi başta olmak üzere, DEAŞ’la mücadele adı altında verilen desteğin durdurulma­sı, Türk milletinin ABD yönetimi hakkındaki olumsuz algısının düzeltilme­si yönünde adımlar atılacağın­ı ümit ediyoruz. Sayın Trump’ı zorlu günler bekliyor. Alacağı kararlar, atacağı adımlar önemli olacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye