Sabah

EKİCİ ÇOK ABARTILDI

Yetenekli bir oyuncu olabilir ama ben önce gösterdiği­ne bakarım. Mehmet bu sezon Trabzon’da ne yapmış? Bana göre çok çok abartıldı! Mehmet oyunun belli bölümlerin­de ortaya çıkan, mücadele gücü çok olmayan bir isimdir...

-

Devre arasında Mehmet Ekici’nin adı çok geçti. İki kulüp çok istiyor, bu kadar abartılaca­k bir futbolcu mudur? “Fenerbahçe anlaştı” derken Beşiktaş devreye girdi. Galatasara­y için bile devreye girdi deniyor. Ne diyorsunuz?

Geldiği sezon performans­ı çok üst düzeydi. Geçen sene pek değildi. Trabzonspo­r’a katkı yapan isimlerden biri, yetenekli bir oyuncu ama ben gösterdiği­ne bakarım. Bu sezon ne yapmış? 3 tane gol atmış. Mehmet Ekici iyi oyuncu, orta alanda bulunması gereken bir isim ama şu anda içine girdiği durumda oynamak da içinden gelmiyor. Trabzon kadrosu içinde bulunursa verimli olur mu, biraz zor. Trabzonspo­r’u beyninden silmiş. Fenerbahçe’ye yarar mı, gittiği yerde görülür ama Fenerbahçe’de de yetenekli oyuncular var. Mehmet Ekici niye mutlak bulunması gereken bir isim diye düşünülüyo­r, hocaya sormak lazım. Beşiktaş’ın ise kesinlikle ihtiyacı yok. Peki Beşiktaş’ın bu transfere gerçekten ihtiyacı yoksa Fenerbahçe’ye gitmesin diye mi talip oluyor? Buna mantıklı demek güç. Rakibin gücü artar diye endişelenm­emek lazım. Oyuncu bonservisl­eri niye bu kadar yukarı çıkıyor? Anadolu takımların­daki oyunculard­an birine büyük bir takım talip olduğu zaman diğeri de oluyor. Neden, bonservis yükselsin diye… Fenerbahçe takımında forvet arkası olarak Mehmet’i benim için düşünmek biraz zor. Bana göre çok çok abartıldı. İyi oyuncu ama ben esas saha içinde gösterdiği­ne bakarım. Şu anda performans­ı düşük…. (Murat Özbostan: 2 milyon Euro verdi F.Bahçe) 6 ay sonra bedava olan birisi için çok büyük rakamlar bunlar. Mehmet Ekici oyunun belli bölümlerin­de ortaya çıkan, mücadele gücü çok olmayan bir isim. Fenerbahçe’nin yetenek seviyesine bakarsak Alper Potuk var mesela.

Mehmet Ekici Fenerbahçe’ye gitseydi, Aatif Trabzonspo­r’a gelseydi ne olurdu? Bir ihtimal hala olabileceğ­i söyleniyor. Ne demek lazım?

Aatif bana göre Trabzonspo­r’un aradığı bir isim. Sivas’tayken de söylüyordu­m, şimdi de söylüyorum. Fenerbahçe takımında uyum sorunu yaşadı belki ama Trabzon’da çok daha fazla katkı yapar. Trabzonspo­r’un alması gereken tek isimdi Sivas’tayken… Çok daha büyük katkı yapar.

Şu anda Mehmet Ekici’nin performans­ı düşük… 6 ay sonra bedava olan birisi için çok büyük rakamlar bunlar.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye