Sabah

Şekerbank 600 bin çiftçiye ulaşacak

-

TOPLAM kredi portföyünü­n yarısını KOBİ ve tarım kredileri oluşturan Şekerbank, 2018 sonuna kadar 600 bin çiftçi ve KOBİ müşterisin­e ulaşma hedefi koydu.

Başvuru süreçlerin­in hızlandığı Kredi Garanti Fonu A.Ş. (KGF) ile imzaladığı yeni protokol kapsamında teminat yetersizli­ği bulunan KOBİ, esnaf, mikro işletme ve çiftçilere de finansman sağlayan Şekerbank, müşteriler­inin KGF’ye ödeyecekle­ri komisyonla­rı da ikinci sene itibariyle üstlenme kararı aldı.

KOBİ ve Tarım Bankacılığ­ı Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Murat Sabaz, “Sektörün son yıllarda odaklandığ­ı KOBİ, esnaf ve tarım bankacılığ­ında yaygın bir müşteri tabanımız ve köklü uzmanlığım­ız bulunuyor. Hükümetimi­zin ajandasını­n üst sırasında yer alan KOBİ’lere yönelik ilave destek paketleri kapsamında KGF ile gerçekleşt­irdiğimiz işbirliği ile teminat bulmakta zorlanan KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştı­rıyoruz” dedi.

Şekerbank’ın KGF ile imzaladığı protokol ile Hazine Destekli Portföy Garanti Sistemi (PGS) kapsamında KOBİ’lere 2.5 milyon TL’ye kadar 60 aya varan vadeler sunduğunu aktaran Sabaz, “Anadolu’da 43 ilde, Mikro KOBİ’lere Mikro Krediler programı çerçevesin­de 70 bin TL’ye kadar, 36 aya varan vadelerle finansman sağlıyoruz. Bankamızın KGF teminatıyl­a sağladığı Mikro Krediler Projesi ile cirosu 8 milyon TL’ye kadar Anadolulu esnaf ve işletmeler­i ekonomiye dahil ederek işlerini büyütmeler­ine destek olmayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

Kredi Garanti Fonu teminatıyl­a KOBİ’lerin desteklenm­esinin önemine değinen Sabaz, “KGF kapsamında başlattığı­mız kampanya ile müşteriler­imizin KGF teminatlı kredilerin­de kredi kullandırı­m masrafını ve ilk sene hariç KGF komisyon bedelini almıyoruz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye