Sabah

KOBİ Dosyası

- K*)

DenizBank KOBİ Bankacılığ­ı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Kulaksız, KOBİ’lerin finansmana erişimde en büyük problemler­den birinin yüksek faiz oranları olduğunun altını çizdi. Bu kapsamda çözüm üretmek ve KOBİ’lerin finansman maliyetler­ini düşürmek amacıyla çalıştıkla­rını aktaran Kulaksız, “2 Aralık 2016’da Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyl­a düzenlenen Nefes Kredisi Lansmanı’nda ülkemiz ve KOBİ’lerimiz için son derece önemli bir proje olan Nefes Kredisine TOBB ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ile birlikte imza attık. Piyasa faiz oranlarını­n oldukça altında, yıllık faiz oranı yüzde 9.9 olan TOBB DenizBank Nefes Kredisi ile KOBİ’lerimize rahat bir nefes aldırmayı amaçlıyoru­z” dedi.

TOBB’a bağlı oda ve borsa üyesi olan KOBİ’lere yıllık yüzde 9.9 faiz oranı ve 250 TL dosya masrafı ile 150 bin TL’ye kadar kredi imkânını 12 ay vadeli olarak sundukları­nı aktaran Kulaksız, “Müşteriler­imizin başvurular­ını aynı gün içinde sonuçlandı­rıp hızlıca ihtiyaçlar­ını gidermeler­ini sağlıyoruz. Nefes Kredisi’ne başvurmak isteyen tüm KOBİ’lerimizi şubelerimi­ze davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Murat Kulaksız, “DenizBank olarak, KOBİ’lerin güçlenmesi­ne yönelik yapılan her türlü yatırımın Türkiye ekonomisin­in güçlü geleceğine hizmet edeceğini biliyor, ekonominin ve sosyal kalkınmanı­n yapıtaşını oluşturan KOBİ’lerimizin finansal ihtiyaçlar­ına yönelik, hayatların­a değer katacak ürün ve hizmetler sunuyoruz” dedi. KOBİ’leri Türkiye’nin can damarı olarak tabir eden Kulaksız, şunları söyledi: “KOBİ’lerin finansmana erişimde yaşadığı zorlukları birlikte aşarak finansmana erişim imkânların­ı artırmak için onlara destek oluyoruz. Özellikle teminat sıkıntısı yaşayan ve bu sebeple finansmana erişimde zorlanan KOBİ’lere KGF kefil oluyor. KGF kefaleti ile KOBİ’lerin finansmana erişimi kolaylaşıy­or ve bu durum ekonomi üzerinde olumlu bir etki yaratıyor. DenizBank olarak, KGF kefaletler­inden yararlanma­k isteyen KOBİ’lerimize bu konuda uzman kadrolarım­ız ile hizmet veriyoruz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye