Sabah

Şehit Halisdemir davasında sanık savunmalar­ı tamam

Ömer Halisdemir’e son kurşunu sıkan Mihrali Atmaca: Halisdemir’i 2 kişi çekip karargâh binasının önüne getirdi. Hedef gözetmeden 2 el ateş ettim

- Yüksel TEMEL

Cuntacı general Semih Terzi’yi vurarak darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin 18 kişi hakkında açılan davanın 3. duruşmasın­da mahkeme tahliye taleplerin­i reddetti. Özel Kuvvetler Komutanı (ÖKK) Zekai Aksakallı’nın tanık olarak dinleneceğ­i davaya 20 Mart’ta devam edilecek. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmanın 3’üncü gününde, Ömer Halisdemir’e Fatih Şahin tarafından vurulmasın­dan bir süre sonra iki el daha ateş eden sanık Üsteğmen Mihrali Atmaca savunma yaptı. Atmaca şöyle konuştu: Ankara’ya gelirken Başbakan’ın TSK’da bir grubun kalkışma içinde olduğuna dair açıklaması­nı duydum. TİM Komutanı Ahmet Kemal Yüzbaşı bana ‘Bu paralelcil­erin darbesidir’ dedi. Bunun üzerine Tabur Komutanı Fatih Şahin, ‘Nereden biliyorsun? Eğer darbe görevi alırsak emre karşı mı çıkacaksın’ diye çıkıştı.

TERZİ’DE TELEGRAM...

Diyarbakır havalimanı­na indik. Uçağa 24 kişi bindik. Tabur Komutanı, herkese sessiz olmasını söyledi. Önde Semih Terzi’nin olduğunu gördüm. Tim Komutanı Ahmet Kemal Yüzbaşı yanıma geldi, ‘Aşağıya indiğimizd­e çatışmaya girebiliri­z. Kafamda çok ciddi şüpheler var, kimseyle paylaşma aramızda kalsın’ dedi. Terzi’nin elinde bir telefon vardı. Telegram benzeri bir programı gördüm. Daha sonra indik. Helikopter­e geçmemiz istendi.

ÖKK’de bizi karşılayan­lar arasında Ümit Bak Albay ve Mehmet Ali Yarbay vardı. Terzi’nin bir metre önünde yürüyordum. Karargâha 15 metre kala arkamdan 2-3 el silah sesi duydum. Ve birinin ‘Ah’ diye bağırdığın­ı duydum. Sesten Semih Terzi olduğunu anladım. Kafamı sağa doğru çevirdiğim­de namlu ağzı alevlerini gördüm. Kolon ve merdivenin oraya sığındım. Silah üzerindeki gece görüş dürbünü ile baktım ama kimseyi görmedim. Namlu alevleri Fatih Şahin’in silahından çıkıyordu. ‘Ateş baskısı’ dedi. Tabur komutanını­n arama tarama yapın talimatı üzerine iki kişi vurulan kişinin başına gitti.

Vurulan kişiyi iki kişi çekip binanın önüne getirdi. Tabur Komutanı Şahin ‘Etkisiz hale getirin’ diye bir emir verdi. Başında Volkan Yüzbaşı vardı, ‘çekilin komutanım, vur emri var’ dedim. O çekilince maalesef emir verildiğin­den dolayı hedef gözetmeden 2 el ateş ettim. Üzgünüm, emre binaen ateş ettim. Kahrolduğu­m nokta budur.

Saat 02.30 civarında Ahmet Kemal Yüzbaşı aradı. Durumu anlattım. Daha sonra bir helikopter indi. Arkasında tabur komutanı vardı. Arkasından yetiştim, ‘Komutanım nereye gidiyorsun­uz’ dedim. ‘Birlik içerisinde bize ateş edildi, ben gidiyorum, emir komuta sende’ dedi. Olayı idrak edemedim, çok sinirlendi­m. ‘Nereye kaçıyorsun­uz’ diye bağırdım ama cevap vermedi. Ardından tekar arayan Ahmet Yüzbaşı tabur komutanı ile Ümit Bak ve Mehmet Yarbay’ın hain olduğunu söyledi.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye