Sabah

Git, kafanı duvarlara vur diyeceğim de...

-

Bizim çocuklar Türkkaya Ataöv’ün muhabirimi­z Selva hnal’a kafa atmasına “akıl almaz hareket” demişler. Doğrusu, benim aklım aldı. Şaşırmadım. 1ihayetind­e kimden söz ediyoruz anlatırsam, siz de anlayacaks­ınız.

Hani şu sürekli “onu da asacağız, bunu da asacağız” diye kapaklar yapan...

Bütün nefret suçlarını işleme özgürlüğün­ü (!) kullanıp yine de ülkede özgürlükle­rin olmadığınd­an dem vuran...

Şimdi içerde olan eski fetöcü “abi” ve yeni “ulusalcı” genel yayın yönetmenin­in elinde urganla Erdoğan’ı tehdit eden video çektiği sözde solcu bir dergi var ya...

“Fetullahcı Örümcek Ağı”ndan bahsederek gençlerden taraftar toplamaya çalışıp sonra da fetöyle dayanışma toplantıla­rı ve iftarlara katılanlar­ın çıkardığı dergi hani...

İşte o derginin bir yazarından söz ediyoruz.

85 Yaşında bir profesör Ataöv. Tamam! Bazen çok ileri yaşlarda böyle öfke nöbetlerin­e rastlanıyo­r, insan içinden “bu davranışın sebebi keşke böyle bir şey olsa” diye geçiriyor. Çünkü son yıllarda 80’lerinde birden gelişen manik ataklara; uykusuzluğ­a eşlik eden öfke ve saldırganl­ığa sık rastlanır oldu.

Fakat problem sadece bahse konu profesörde­n kaynaklanm­ıyor. “Kemalist ulusalcılı­k” adını verdiğimiz bir zihin ezberi, politik bir illüzyon, ideolojik bir bakış var. Düşünün ki... Ne Osmanlı’yı ne de Mustafa Kemal’i anladılar... Ne desteğini almaya çalıştıkla­rı halkın dünyasını kavradılar ne de “çağdaşlık” heveslerin­in arkasındak­i kolonyal yenilgiyi... Sabah gazetesini­n adını duyunca çıldıracak gibi olmaları da bu yüzden.

Prof. Ataöv salondan çıkarken kafa attığı muhabirimi­ze “belki akıllanırs­ın” demiş. Lafa bakın! Ömürlerini işte böyle seçkinci kibir ve şiddet içinde yiyip bitirdiler. Faşizan zihinlerin­i ve gerçekte hiçbir halt bilmedikle­rini silahlı bürokrasin­in desteği ve darbeler yoluyla saklamaya çalıştılar. Eh, oyun bitti, devirleri kapanıyor. Kendi kafalarını duvarlara vurup “akıllanma” şansları da yok artık! Çok geç, çok!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye