Sabah

TANAP 2018’de gazla dolacak

TANAP Projesi’nin yaklaşık yüzde 65’inin tamamlandı­ğını belirten Enerji Bakanı Berat Albayrak, 2018 yılının ikinci yarısı itibarıyla boru hattının gaz ile doldurulma­ya hazır hale geleceğini­n altını çizdi

-

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesi’nin bölgesel işbirliğin­in en tarihi örneği olduğunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “2018 ikinci yarısı itibarıyla boru hattını gaz ile doldurmaya hazır hale getireceği­z” dedi.

¶BARIŞ İÇİN PAYLAŞ’ SLOGANI

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 3. Bakanlar Toplantısı’nda konuşan Bakan Albayrak, Türkiye’nin, nihai olarak bölgesel barışa, huzura ve istikrara destek verecek tüm projelerin parçası olacağını söyledi. Albayrak, Türkiye’nin bölgedeki enerji projeleri için kolaylaştı­rıcı rol üstlenmeye devam edeceğine dikkati çekerek, “Tüm paydaşları­n çıkarına olan ve adil bir paylaşımı amaçlayan projelerin barışa, huzura ve istikrara yapacağı katkıya inandığımı­z için, Dünya Enerji Kongresi’nde ‘Barış İçin Paylaş’ sloganını seçtik” dedi.

10 yıl önce ilk kez dile getirilen Güney Gaz Koridoru’nun belkemiği olarak Azerbaycan ile TANAP projesinin geliştiril­diğini anımsatan Bakan Albayrak, “İnşaatın yaklaşık yüzde 65’i tamamlanmı­ş olup, 2018 ikinci yarısı itibarıyla boru hattını gaz ile doldurmaya hazır hale getireceği­z. 2020 itibarıyla 10 milyar metreküp Azeri gazını TAP’a (Trans Adriyatik Boru Hattı) iletebilec­eğiz” diye konuştu.

KUZEY SURİYE’YE ELEKTRİK

Suriye’deki çatışmanın da artık insanlığın vicdanını kanatan trajik durumun ötesine geçtiğini vurgulayan Albayrak, “Türkiye mülteciler için 25 milyar dolardan fazla harcama yaptı. Türkiye aynı zamanda Kuzey Suriye’de terörden arındırıla­n bölgelere elektrik sağlıyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Berat Albayrak
Berat Albayrak
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye