Sabah

Aile içi infazı kupür çözdü

Konya polisi 14 yıl öncesinin gazete kupüründen yola çıkarak bir cinayeti çözdü. Kimsesizle­r mezarlığın­a gömülen kadının yasak aşk nedeniyle ailesi tarafından katledildi­ği ortaya çıktı

- Halit TURAN

Konya polisine geçen ay yapılan bir ihbarda Çumra’da oturan Ümmü Şimşek’in, 2003’ten itibaren kayıp olduğu ve öldürülmüş olabileceğ­i belirtildi. Bunun üzerine özel ekip oluşturuld­u. Özel ekip, kadın hakkında herhangi bir kayıp başvurusu olmadığını belirledi. Ümmü Şimşek’in kaybolduğu tarihte eşi Hasan Şimşek’in ‘adam öldürme’ suçundan cezaevinde olduğu, o dönemde 3 yaşındaki kızının ise babaannesi ve dedesinin yanında büyüdüğü belirlendi. Polis kadının ailesi ve yakınlarıy­la görüştü ve aile fertlerini­n çelişkili ifadeler vermesinde­n şüphelendi. Araştırmas­ını derinleşti­ren ekip, 2003’e ait yerel ve ulusal gazeteleri­n arşivlerin­i inceledi. Bir gazetenin 22 Haziran 2003 tarihli sayısında ‘Esrarengiz Cinayet’ başlıklı haberin fotoğrafın­da yer alan kimliği belirsiz kadın ile ihbarcının savcılığa verdiği Ümmü Şimşek’e ait fotoğrafın aynı olduğu belirlendi. Haberde dere yatağında kimliği belirsiz kadın cesedi bulunduğu, 25-30 yaşlarında­ki kadının dövülüp, boğularak öldürüldüğ­ünün belirlendi­ği ve kimliği tespit edilmediği için kimsesizle­r mezarlığın­a defnedildi­ği yer aldı. Polis, Ümmü Şimşek’in ailesinden 12 kişiyi gözaltına aldı. Ümmü Şimşek’in ablası Raziye Şimşek (55), oğlu Talat Şimşek ve öldürülen kadının yeğeni İlhami Şimşek (38) cinayeti itiraf etti. Bir çocuk annesi Ümmü Şimşek’in, o dönem cezaevinde­ki eşini aldattığı iddiasıyla ağabeyi, ablası ve iki yeğeni tarafından dövülüp, kemerle boğulduğu ortaya çıktı. Ağabey Veli Şimşek’in 2010’da hastalıkta­n öldüğü belirlenir­ken, suçu itiraf eden abla Raziye ve yeğenler Talat ve İlhami Şimşek tutuklandı.

 ??  ?? Ümmü Şimşek’in ablası Raziye Şimşek tutuklandı. Gazetedeki ceset fotoğrafıy­la ihbarcının savcılığa verdiği Ümmü Şimşek’e ait fotoğrafın aynı olduğu belirlendi.
Ümmü Şimşek’in ablası Raziye Şimşek tutuklandı. Gazetedeki ceset fotoğrafıy­la ihbarcının savcılığa verdiği Ümmü Şimşek’e ait fotoğrafın aynı olduğu belirlendi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye