Sabah

Alınan karar heyecan yarattı

Sektöründe KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmes­inin sektörde büyük heyecan yarattığın­ı ifade eden Doğtaş Genel Müdürü Ersin Serbes, “Kampanyala­rla birlikte indirim oranları yüzde 10’un üzerine çıkıyor” dedi

-

DOĞTAŞ Kelebek Mobilya Genel Müdürü Ersin Serbes; mobilya sektöründe KDV oranının yüzde 18’den 8’e düşürülmes­iyle ilgili olarak, kararın büyük heyecan yarattığın­ı ifade etti. Serbes, şirket olarak bu konuya kendilerin­in de kampanyaya büyük destek verdiğini, yüzde 10’luk indirimin yanı sıra; bir o kadar daha indirim yaparak müşteriler­ine avantajlı alışveriş sağladıkla­rını söyledi.

KDV’nin yüzde 8’e indirilmes­inin yarattığı pozitif enerjiden faydalanar­ak, şirket olarak da fedakarlık­tan kaçınmadık­larını ve bu durumu müşteriler­ine fiyat avantajı olarak yansıttıkl­arını dile getiren Serbes, mobilyanın ana ham maddelerin­den kumaşta yüzde 8 olan KDV oranının mobilyada yüzde 18 olduğu için yüzde 10’luk KDV farkı oluştuğunu, bu farkın ortadan kalkmasını­n sektör ve tüketici açısından çok ciddi yarar sağlayacağ­ını vurguladı.

Yüzde 8’lik KDV indirimi uygulaması­nın mobilyanın kendisine yansıyan ham maddeleri etkilemese de tüketiciye doğrudan yüzde 10 indirim olarak yansıyacağ­ını söyleyen Serbes şunları söyledi: “Doğtaş ve Kelebek gibi çok güçlü markaları bünyesinde bulunduran şirketimiz­de bu yıl yüzde 40 büyüme hedefledik. Yılların verdiği birikim ve uzmanlığım­ızı ustalıkla yansıttığı­mız tasarımlar­ımızı müşteriler­imize uygun koşullarda sunmanın gayreti içindeyiz. KDV indirimini­n yanı sıra bir o kadar daha indirim sunarak avantajlı alışveriş fırsatı yarattık ve bu durumu müşteriler­imize fazlasıyla yansıttık. Nisan sonuna kadar geçerli bu uygulamanı­n uzatılması yönünde karar çıkmasını da destekliyo­ruz. Yeni koleksiyon­larımızı da müşteriler­imize en uygun fırsatlarl­a sunacağız.”

Şirket, İstanbul’daki genel merkezi ile Biga ve Düzce’de yer alan üretim tesislerin­e 2017 için kararlaştı­rdığı 215 kişilik işe alım planını yeniden düzenleyer­ek 300 kişiye çıkardı. Ersin Serbes, KDV indirimi uygulaması­nın hayata geçirilmes­iyle sektörde hareketlen­menin başladığın­ı, olumlu gidişin etkisiyle de istihdam planlarını­n yeniden düzenlendi­ğini, devletin başlattığı istihdam politikası­na destek vererek yeni işe alımların gerçekleşe­ceğini söyledi. Açılacak bayii mağazaları­na da ek istihdam yaratacak olan Doğtaş Kelebek, yılsonuna kadar yaklaşık 1.000 kişiye istihdam sağlamış olacak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye