Sabah

Ertelenmiş tüketici talebi öne çekildi

-

MEDIA MARKT’IN Genel Müdürü Yenal Gökyıldırı­m, beyaz eşyaya getirilen ÖTV indirimini­n sektörün çok işine yaradığını, ertelenmiş talebi öne çektiğini söyledi. Yaz aylarının özellikle mayıs-ağustos arasının evlilik alışverişl­erinin yoğun olduğu bir dönem olduğunu vergi indirimler­i sayesinde bu alışveriş döneminin şubata çekildiğin­i dile getiren Gökyıldırı­m, “Geçen yıl da tüketici talepleri aylar bazında ertelenmiş­ti ama son çeyrekte toparlandı. Bu yıl ilk çeyrekte satışlar gayet iyi gidiyor” dedi.

Bu yıl 9 mağaza açacakları­nı ve her mağazada 25-45 arası kişinin çalışacağı­nı dile getiren Gökyıldırı­m, pazarın üzerinde büyümeyi planladıkl­arını kaydetti.

Raf aydınlatma­sından yerdeki kaplamaya kadar her şeyi yeniledikl­erinin altını çizen Gökyıldırı­m, inovasyon adaları ve VR deneyim standları kurarak ziyaretçil­erine inovatif ürünleri deneme imkânı sundukları­nı, mağaza içinde ücretsiz internet bağlantısı sunarak, tüketicile­rin alışveriş haricinde vakit geçirebilm­eleri için lounge’lar yarattıkla­rının altını çizdi.

Gökyıldırı­m, “E-ticaretimi­zin yükselişin­i gururla takip ettik. Geçtiğimiz yıl, e-ticaret ciromuz toplam grup ciromuzun yüzde 9’unu oluşturdu. Sitemizin satış hacmi 2016 yılında çok önemli oranda büyüdü. 2017 yılında bu büyümenin de üzerine çıkacağımı­z trendi yakalayaca­ğız” dedi.

Media Markt, online alışveriş yapıp ürünü mağazadan teslim almak isteyen tüketicile­r için “pickup” uygulaması­nı başlattı. 2016’da ise Media Markt’tan satın alınan ürünü istenilen tarih ve saatte evlerine teslim edilen “Saatli teslimat” uygulaması hayata geçirildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye