Sabah

Aydın Doğan sonunda gazını çıkardı

- Melih $LTI12.

Dün Hürriyet’in manşetinde, Ankara Temsilcile­ri +ande Fırat’ın yaptığı “7 Eleştiriye 7 yanıt” haberi vardı.

Ancak gazete, basın tarihinin en rezil operasyonl­arı arasında yerini mutlaka alacak olan asıl mesajını içeriden sayfa manşeti olarak görmüştü.

Aynen şöyle: “Karargah rahatsız!” Elbette kaynak belirtilme­yen haberde,

ordu içerisinde­ki bazı unsurların, TSK’nın, halkın ve onun seçtiği sivil siyasilerl­e uyumlu işleyişind­en rahatsız olduğu anlatılıyo­rdu.

Evet, bildiğiniz cunta bildirisi işte.

2 ’te yine bir Ankara Temsilcisi olan Mustafa Balbay’a Cumhuriyet’te attırılan “Genç subaylar tedirgin” manşetinin kardeşi...

Koskoca bir gazete de halkı ve siyaseti tehdit eden bu provokasyo­nu, gazetecili­k etiğine, sivilliğe, demokratlı­ğa aldırış etmeden manşetine taşıyabili­yor. Anlaşılan o ki, Doğan ve akıl verenleri, halkın 15 Temmuz’da “Nihai çözüm” olarak masaya açılan darbe kozunu sahiplerin­e yedirmesin­i halen hazmedemem­işler. Halk vesayete rağmen sandıktan çıkınca, yani egemen olunca devreye sokulan darbe tehdidinin siyasi literatürd­en kaldırılma­sını kabullenem­iyorlar. Kendileri bilirler. Ama akıllarınd­an çıkartması­nlar ki, artık ne 28 Şubat günlerinde­yiz ne de bu halk artık uysal koyun gibi, ülkesini, demokrasis­ini üç beş cuntacı haine ve onların medyadaki ortakların­a yedirir.

Ve Doğan Grubu, suç unsurları içeren bu beyanatın sahipleri hakkında bildikleri­ni yargıya bildirmedi­ği sürece, 25 Şubat cunta muhtırasın­ın ortağı olarak hafızalara kazınacakt­ır.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye