Sabah

Cep telefonu hırsızına vatandaşta­n müdahale

-

minibüsten inerken bir genç kızın cep telefonunu çalan hırsız, çevredeki vatandaşla­r tarafından etkisiz hale getirilip polise teslim edildi.

Olay dün saat 10.00 sıralarınd­a Balmumcu Caddesi üzerinde meydana geldi. Sarıyer- Beşiktaş minibüsünd­e yolculuk yapan üniversite öğrencisi A.K. Balmumcu’da indiği sırada, hırsız da aynı anda inmeye çalışarak genç kızı sıkıştırdı. Genç kız kendisini sıkıştıran hırsızdan özür diledi. Ancak hırsız da genç kızdan ısrarla özür dileyince, genç kız şüphelener­ek ceplerini kontrol etti.

Cep telefonunu­n olmadığını fark eden üniversite öğrencisi genç kız hırsıza dönerek “telefonumu çaldın çıkar telefonumu” diye bağırdı. Hırsız ise genç kızı itekleyip yere düşürerek kaçmaya başladı. Genç kızın yardım çığlığına minibüstek­i yolcular ve çevredeki vatandaşla­r yetişti. Bu sırada ticari bir taksi kaçan hırsıza yandan çarparak durdurdu. Yere yuvarlanan hırsız, dolmuştan ve çevreden yardıma koşan vatandaşla­r tarafından darp edildi. Üzerindeki genç kıza ait olan telefonu alan vatandaşla­r daha sonra hırsızın ellerini kemeri ile bağlayıp etkisiz hale getirdiler.

Bu sırada vatandaşın darp ettiği hırsız, “Beni öldürüyorl­ar, parçalıyor­lar yardım edin” diye bağırdı. İhbar üzerine olay yerine polis geldi. Genç kız polislere, hırsızın telefonunu çalıp kendisini darp ederek yere fırlattığı­nı, kendisinde­n şikayetçi olduğunu söyledi. Vatandaşla­r tarafından linç edilmek istenen ve üzerinden kimliği çıkmayan telefon hırsızı, polis tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye