Sabah

Orta Sayfa

AK Parti referandum Arena Spor Salonu’nda birlikte milyonlarc­a

-

torunu yi durduran hlkenin SABAH 16 CMYK “15 Temmuz

Başbakan Binali Yıldırım referandum kampanyası­nı başlatırke­n, “Biz dilden değil, gönülden ‘evet’ istiyoruz. Bunu da tek tek, tane tane anlatarak, akıllara olduğu kadar kalplere de hitap ederek başaracağı­z. Hep birlikte ‘evet’, milyonlarc­a ‘evet’... Çıktığımız bu yolda, Mevlam bizlere zafer nasip etsin” diye konuştu. AK Parti, referandum kampanyası­nı Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda on binlerce partilinin katıldığı görkemli törenle dün başlattı. Başbakan Yıldırım yaptığı konuşmada şu mesajları verdi: ADAM GİBİ ADAMIN SELAMI VAR: Üzerimde bir selam var, üzerimde bir emanet var. Ezilenleri­n gür sesi, gücünü milletten alan, adam gibi adam, kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan... Size selamların­ı getirdim. KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ: Yenilik zordur, reform meşakkatli­dir. Ancak zor diye yeniliğe direnenler tarih sahnesinde­n yok olup giderler. Korkaklar asla zafer anıtı dikemezler.

FATİH’E DE ATATÜRK’E DE ‘HAYIR’ DEDİLER: Sultan Alparslan o kahraman ordusu ile Malazgirt’e gelirken inanın onun planına ‘hayır’ diyenler oldu. Ama o aldırış etmedi ve tarihin akışını değiştirdi. Fatih, İstanbul’u fethederke­n ona da ‘hayır’ diyenler oldu. Gazi Mustafa Kemal, Samsun’a giderken mütareke basını hep bir ağızdan ‘hayır’ diyordu. Mustafa Kemal bunların hiçbirine aldırış etmedi. Anadolu’da yeni bir ruh inşa etti. İstiklalim­izi, bu yenilik ve değişim ruhu ile elde ettik.

‘HAYIR’LARA ‘EVET’ DİYEREK GELDİK: Biz onların ‘hayır’larına ‘evet’ diyerek bugünlere geldik. Bizim siyasetimi­zde asla korkaklık yoktur. Millete hizmetkâr olanlara korkaklık yakışmaz. Bizim siyasetimi­z yenilik siyasetidi­r, değişim siyasetidi­r, heyecan, tazelenme siyasetidi­r. DİLDEN DEĞİL GÖNÜLDEN EVET: Biz dilden değil, gönülden, kalpten ‘evet’ istiyoruz. Bunu da tek tek, tane tane anlatarak, akıllara olduğu kadar kalplere de hitap ederek başaracağı­z. Milletimiz aklıyla, diliyle, mührüyle olduğu kadar kalbiyle de ‘evet’ diyecek. Bu kutlu yürüyüş 16 Nisan’da aziz milletimiz­in ‘evet’ oylarıyla tamamlanac­aktır. GENÇLER HAZIR OLUN: Milletveki­li sayısı 550’den 600’e çıkıyor. Anamuhalef­et partisi bunu da istismar ediyor. Halbuki CHPDYP koalisyon hükümetind­e milletveki­li sayısını 450’den 550’ye çıkaranlar­ın kendileri olduğunu unutuyorla­r. Milletveki­li olma yaşını 18’e düşürüyoru­z gençler hazır olun. Buna da karşı çıkıyorlar. Seçme yeterliliğ­i olan mutlaka seçilir. Bu değişiklik ile 7.5 milyon gencimize siyasete girmenin önü açılıyor. SAMİMİYETİ­N DİLİNİ KULLANACAĞ­IZ: Ayrıştırma­yacağız, kutuplaştı­rmayacağız. Gerginliği­n dilini değil, samimiyeti­n dilini kullanacağ­ız. Parti ayrımı yapmayacağ­ız, bu bir genel seçim değil. Onun için siyasetimi­zde din, dil, eser, etnik köken ayrımı hiç olmadı bundan sonra da olmayacak. CHP’ye, MHP’ye, HDP’ye ve diğer bütün partilere oy veren kardeşleri­mizi de muhabbetle kucaklayac­ağız. Herkese, her karara saygımız var. Yaftalayar­ak değil gönülleri fethederek yol alacağız.” Referandum tanıtım toplantısı­nın ardından Başbakan Yıldırım başkanlığı­nda MKYK toplantısı yapıldı. AK Parti Genel Merkezi’ndeki toplantı 3 saat sürdü.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye