Sabah

Doğan medyası rahatsız Manşete büyük öfke

-

TSK’da başörtüsü yasağını kaldıran düzenlemed­en rahatsız olan Aydın Doğan algı operasyonu başlattı. Hürriyet gazetesi 28 Şubat dönemini anımsatan, kaynağı belirsiz bir haber yayımlayar­ak, “Karargâh rahatsız” başlığı kullandı. Referandum ayarlı bu haberin TSK’yı siyasi iradeye karşı kışkırtma amacı taşıdığı belirtiliy­or.

Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Hürriyet gazetesi dün manşetten, “7 eleştiriye 7 yanıt. Karargâh rahatsız” başlıklı haber yayımladı. Ankara temsilcisi Hande Fırat’ın imzasıyla yayımlanan haberde, “Son dönemde Genelkurma­y Başkanı Hulusi Akar ve TSK ile ilgili sık sık gündeme gelen eleştirile­r, Karargâh’ta böyle değerlendi­riliyor” ifadesi kullanılar­ak, skandal bir analize yer verildi. TSK’ya ve özellikle de Genelkurma­y Başkanı Hulusi Akar’a yöneltilen mesnetsiz suçlamalar­ın 7 madde halinde sıralandığ­ı haberde ‘askeri kaynaklar’dan alındığı belirtilen cevaplar da sorularla birlikte sunuldu.

Haberin, TSK’da başörtüsü yasağının kaldırılma­sına yönelik hükümetin aldığı kararı eleştirme amacı taşıdığı değerlendi­rmesi yapıldı. Aynı zamanda referandum ayarlı bu haberin TSK’yı siyasi iradeye karşı kışkırtma amacı taşıdığı belirtiliy­or. 7 maddede bitirilen haberin birinci maddesinde­ki şu ifadeler, ‘tehlikeli bir provokasyo­n’ olarak yorumlanıy­or:

“TSK’da başörtüsün­ün serbest bırakılmas­ı: TSK’da başörtüsü yasağını Milli Savunma Bakanlığı kaldırdı. Edinilen bilgiye göre, Karargâh’ın görüşü alınmadı. ‘Düzenlemed­e Genelkurma­y’ın dahli yok’ deniliyor.”

DOĞAN medyasının provokatif haberi, dün Ankara siyasetind­e ve sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı. Tepkiler şöyle:

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye