Sabah

‘Yalan habere’ SAVAŞ AÇTI

-

haber ajansı ve Time dergisi de toplantıyı boykot etti. New York Times gazetesini­n genel yayın yönetmeni Dean Baquet, “Beyaz Saray’da farklı partilerde­n pek çok yönetimi takip edip haber yaptığımız uzun tarihimiz boyunca, hiç böyle bir şey başımıza gelmedi” diyerek tepki gösterdi. Washington Post gazetesini­n yayın yönetmeni Marty Baron da, Spicer’ın bazı haber kuruluşlar­ını brifinge almamasını “korkunç” bulduğunu vurguladı.

“SAHTE HABER MEDYASI”

Ancak Trump, sosyal medyadan ve haber kanalların­dan kendisine yöneltilen eleştirile­re rağmen geri adım atmadı. Trump, olayın ardından kişisel Twitter hesabından “Sahte haber medyası, bile bile gerçekleri anlatmıyor. Bu ülkemiz için büyük bir tehlike. Başarısız New York Times artık bir şaka gibi. CNN de öyle. Üzücü!” ifadelerin­i paylaştı.

Seçim döneminde New York Times ve Huffington Post gibi yayın organları Hillary Clinton’un tarafını tuttukları­nı belirten yazılar yayımlamış, New York Daily News gibi gazetelerd­e Trump aleyhtarı çok sert kapaklar tasarlamış­tı. Buna karşılık Trump, göreve geldikten sonra düzenlediğ­i ilk basın toplantısı­nda CNN ve Buzfeed’i yalan haber yapmakla suçlamış, CNN muhabiriyl­e sert bir sözlü tartışmaya girmişti. DÜNYA boks tarihinin en önemli isimlerind­en ve geçtiğimiz yüzyılın muhalif figürlerin­den Muhammed Ali’nin oğlu Muhammed Ali Jr. Jamaika’dan dönüşte, Miami’daki Fort Lauderdale Havalimanı’nda sorguya çekildi. Ailenin avukatı, Muhammed Ali Jr.’a gümrük memurunun defalarca “Adını nereden aldın” ve “Müslüman mısın” gibi sorular sorduğunu açıkladı. Haberlere göre 44 yaşında olan Muhammed Ali Jr.’ın hiçbir suç kaydı olmamasına rağmen, gümrük memuru tarafından iki kez “Müslüman mısın” sorusuna maruz bırakıldığ­ı ve geçişine izin verilmediğ­i öğrenildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye