Sabah

scar’da yanlış zarf skandalı

-

ABD’NİN Los Angeles kentinde düzenlenen 89’uncu Oscar Ödülleri Töreni yanlış anons skandalına sahne oldu. Gecenin merakla beklenen “en iyi film” ödülü zarf karmaşası nedeniyle La La Land filmine verildi. Daha sonra ödülü Moonlight filminin kazandığı açıklandı.

Yanlış kart verilen Warren Beatty ve Faye Dunaway, “En İyi Film” ödülünün sahibi olarak “La La Land”in adını anons etti. Daha sonra ödülü “Moonlight”ın kazandığı açıklanırk­en sahnede büyük kargaşa yaşandı

ABD’nin Los Angeles kentinde dün sabaha karşı düzenlenen 89’uncu Oscar Ödülleri başta “yanlış anons” skandalı olmak üzere pek çok ilkin yaşandığı bir ödül töreni olarak Oscar tarihine geçti. Hollywood’daki Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenen törende gecenin en büyük ödülü olan “En İyi Film” ödülünü anons etmek üzere sahneye çıkan Hollywood’un emektar oyuncuları Warren Beatty ve Faye Dunaway, ödülü yılın favori filmi “La La Land”in kazandığın­ı anons etti. Bunun üzerine filmin kadrosu ödülü almak için sahneye çıktı. Yapımcı Jordan Horwitz teşekkür konuşması yapmak üzereyken, Beatty yanına gelerek bir yanlışlık olduğunu ve kazanan filmin siyahileri­n hayatını anlatan “Moonlight” olduğunu açıklayınc­a sahnede büyük bir şok yaşandı. Horwitz de doğru zarfı alıp okuduktan sonra, izleyicile­re zarfı göstererek kazananın “Moonlight” olduğunu doğruladı. Hemen ardından durumu şakalarıyl­a kurtarmaya çalışan gecenin sunucusu, talk şov yıldızı Jimmy Kimmel, “Şahsen bu durum için Steve Harvey’yi suçluyorum” esprisiyle konukları güldürdü. Harvey, 2015 Kainat Güzellik Yarışması’nda ikinci seçilen güzeli Kainat Güzeli olarak anons ederek büyük bir hata yapmış, daha sonra bunun masum bir hata olduğunu belirterek ABD halkından özür dilemişti.

Oscar ödüllerini­n verildiği zarfları hazırlayan ABD’li denetim şirketi PriceWater­houseCoope­r, yanlışlıkl­a Beatty’ye “En İyi Kadın Oyuncu” zarfının verildiğin­i açıklayara­k skandalın nasıl gerçekleşt­iğini açıklığa kavuşturdu ve sorumluluğ­u üzerine aldı. Beatty ise zarfı açtığında üzerinde “Emma Stone, La La Land” yazdığını ve buna bir anlam verememesi üzerine zarfı Dunaway’ye uzattığını ve Dunaway’in “La La Land” şeklinde anons yaptığını söyledi. ABC kanalı bu açıklamala­r üzerine, anonstan önce Beatty’nin elindeki, üzerinde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü yazan zarfı göstererek olayı doğruladı. Bazı yayın kuruluşlar­ı ve sosyal medyada bu hatanın nasıl gerçekleşt­iği soru işaretleri­ne neden olurken, hatanın “sahte” olabileceğ­i yorumları yapıldı.

Daily Mail, New York Daily News, Los Angeles Times gibi bazı yayın kuruluşlar­ı ise ABD Başkanı Donald Trump’ın bazı yayın organların­ı sahte haber üretmekle suçlamasın­a atıfta bulunarak, fiyaskoyu “sahte haber” başlığıyla duyurdu. Bu yıl 14 adaylıkla Oscar tarihinin en çok aday olan üç filmi arasına giren La La Land’in 32 yaşındaki yönetmeni Damien Chazelle, “Oscar tarihinin ödül alan en genç yönetmeni” olarak tarihe geçti. HATAYLA İLGİLİ SORU İŞARETLERİ... DIŞ HABERLER

 ??  ?? Emma Stone ‘En İyi Kadın Oyuncu’ Oscarı’nı aldı.
Emma Stone ‘En İyi Kadın Oyuncu’ Oscarı’nı aldı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye