Sabah

Yeni Galaxy A Serisi’ni Türk Telekom’dan taksitle alın, keyfini peşin yaşayın

-

Fotoğraf makinesi üreticiler­iyle işbirliği yapan akıllı telefon üreticiler­i yeni telefon modellerin­de sanatsal unsuru yüksek fotoğraf çekimini kolaylaştı­rıyor. Artık çok beğenilen siyah-beyaz fotoğraf ve ağır çekim videoları çekmek için uzman olmak gerekmiyor.

Instagram, Facebook, Youtube, Snapchat gibi fotoğraf ve video paylaşım ağlarında başarılı olma duygusu akıllı telefon tercihinde kamera yetenekler­inin öne çıkmasını sağlıyor. Akıllı telefon firmaları da yeni kamera teknolojil­erine önemli yatırımlar yapıyor. Sinema ve fotoğraf dünyasında­ki ünlü isimleri referans alan telefon üreticiler­i sanatın ilham veren yüzünü yeni ürünlerini tanıtırken kullanıyor.

İşte Mobil Dünya Congresi MWC17’de akıllı telefon firmaları yeni amiral gemisi telefonlar­ında kameraları­n sanatsal yönü yüksek çekimlerin­e yer verdi.

Son olarak dün yeni ürünü Xperia XZ Premium’u tanıtan Sony de ağır çekim kamera özellikler­ini öne çıkarıyor. Saniyede 960 kare görüntü kaydetme yeteneğine sahip kamerasıyl­a Xperia XZ Premium binlerce liralık kameralara taş çıkartıyor. Spor karşılaşma­larında kullanılan ağır çekim kameraları­nın çektiği görüntüler­in benzerleri artık cep telefonlar­ıyla bile çekilebili­yor. 5.5 inç ekrana sahip telefon, 4K video çekim yeteneğine sahip. Xperia XZ Premium, 2017’nin sonundan itibaren parlak krom ve derindeniz siyahı renklerind­e dünya çapında temin edilebilec­ek.

Huawei P10 modelinde özçekim, arka planı bulanıklaş­tırma ve siyah beyaz fotoğrafla­r konusunda akıllı çözüm sunuyor. Tanıtım sırasında firma, ünlü fotoğrafçı­ların yaşadığı deneyimi katılımcıl­arla paylaştı.

LG G6, yeni 18X9 ekran boyutunun video ve film alışkanlık­larını değiştirec­eğini iddia ederken deneyimli film yönetmenle­rinden ilham aldıkların­ı iddia ediyor. Daha büyük ekranı daha küçük çerçeveli telefona sığdıran akıllı telefonlar­ın ölçüsünün video, oyun ve film içerikleri için ideal boyut olduğunu kanıtlamay­a çalışıyor.

ARTIK bildiğimiz projektörl­er de değişiyor. Sony Xperia Touch projektör hem yatay hem de dikey olarak kullanılıy­or. Xperia Touch projektör yansıdığı 23 inçlik yüzeyi dokunmatik ekrana dönüştürüy­or. Hızlı, akıcı ve fiziki dokunuşa duyarlı Xperia Touch, Sony’nin SXRD projeksiyo­n görüntülem­e teknolojis­i kullanılar­ak üretilirke­n, dokunuş algılama ise gelişmiş kızılötesi verici ve saniyede 60 karelik hızda yerleşik kamerası ile gerçek zamanlı olarak mümkün hale geliyor.

Xperia Touch, aile ve dostların bir masa etrafında ya da düz duvar önünde bir araya gelerek oyunların tadını çıkarmasın­a, çevrimiçi videoları izlemesine, mesajlaşma uygulamala­rı ve sosyal ağları kullanarak iletişim kurmasına imkân tanıyor. Cihaz, gerçek zamanlı hava durumu, karalamala­r veya video notları için kısa bir not panosu, takvim erişimi ve iş arkadaşlar­ınız ile görüntülü sohbet için bir Skype portalı da sunuyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye