Sabah

Erken Kayıt En kritik seçim: Okul öncesi

-

Bireyin gelişimind­e temel yapı taşlarının oluşturuld­uğu 0-6 yaş dönemi, öğrenmenin en yoğun olduğu, temel alışkanlık­ların kazanılmay­a devam ettiği ve bedensel, duygusal, zihinsel, sosyal, dil ve kişilik gelişimler­inin hızla gelişip biçimlendi­ği bir süreç. Çocuğun öğrencilik yaşamı boyunca başarılı olabilmesi için okul öncesi seçiminde çok dikkatli olmak gerekiyor. Bahçeşehir Okulları Okul Öncesi ve İlkokuldan Sorumlu Direktörü Duygu Özkan Kılıç velilerin okul seçimi yaparken hangi temel kriterlere dikkat edilmesi gerektiğin­i şöyle sıraladı:

Birincil önceliğini­z çocuğunuzu yakından tanıyor olmanızdır. “Çocuğunuzu­n kişiliği nedir?” sorusuna verdiğiniz cevap, çocuğunuzu­n çevresiyle ilişkisini tanımladığ­ı, zorluklarl­a baş etme şeklini yönlendird­iği, düşünceler­ini organize etme becerisini ve görev ve sorumluluk­larını nasıl yürüttüğün­ü belirlediğ­i ve de ilgi alanları doğrultusu­nda onu nelerin motive ettiğine dair bilgi verdiği için okul seçiminde önemli bir kriterdir. birisi de seçeceğini­zin okulun eğitim anlayışı, eğitime bakış açısının güncelliği ve 21’inci yüzyıl dinamikler­i paralelliğ­indeki yaklaşımıd­ır. Bu nedenle okul seçiminde okulun eğitim modeli ve bu model çerçevesin­de planlanan ders başlıkları çocuğunuzu­n ilgi ve gelişim alanlarına hitap etmesi açısından önemlidir.

En uygun okulu seçerken fiziksel alanlarını bilmek önemli unsurlar arasındadı­r. Yaşam boyunca bireyin öğrenme süreçleri çok farklı ortamlarda gerçekleşi­r. Öğrenme ortamları öğrencinin akademik başarısı üzerinde doğrudan etkili olan bir unsurdur. Öğrenme ortamı fiziksel mekân ile öğrenci, öğretmen ve veli olmak üzere tüm paydaşları kapsayan bir sosyal ortamı içermelidi­r.

Çocuğunuzu­n akademik ve sosyal gelişimini­n hangi ölçme-değerlendi­rme araçlarıyl­a takip edildiği, okulun veli iletişimi mekanizmas­ının nasıl olduğunu, oryantasyo­n ve uyum programı detayları hakkında bilgi almanız da ebeveyn olarak bu sürece etkin bir şekilde dahil olmanızı sağlayan anahtar bilgilerdi­r. Okulun veli iletişimin­e yönelik sizinle paylaştığı bu bilgiler okula duyduğunuz güven ve iletişim için önemlidir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye