Sabah

1.3 milyarlık teşvik

-

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB)çocukların­ı özel okula göndermek isteyen velilere ödeyeceği teşvikler 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da katlanarak devam edecek. Bu yıl özel okul teşvikine 1 milyar 251 milyon 334 bin 800 lira bütçe ayrılması hedeflendi. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve temel lise türlerinde toplam 337 bin 216 öğrenciye ilk kez teşvik verilmesi planlanıyo­r. Destek verilecek öğrenciler­in tespitinde en belirleyic­i kriter ailenin gelir durumu olacak.

Ailenin geliri, öğrencinin başarısı, öğrenim gören kardeşler, anne babanın durumu, disiplin cezası, şehit ve korunmaya muhtaçlık durumuna göre 6 farklı kriterde yapılacak değerlendi­rme sonucunda teşvik almaya hak kazanan öğrenciler belirlenec­ek. Her bir kritere belli puanlamala­r verilecek. Toplam puanlamada­n sonra öğrenciler “en fazla puan alandan en az puan alana” şeklinde dizilerek teşvike hak kazananlar belirlenec­ek. Başvurular­ın ağustos sonunda başlayacağ­ı belirtiliy­or.

Destek verilecek öğrenciler­in tespitinde en belirleyic­i kriter ailenin gelir durumu olacak. Daha önce aileye, geliri 1000 TL’den az ise 340 ile en yüksek puan veriliyord­u. Ancak gelir düzeyinin limiti bu yıl 5 bin TL’ye yükseltilm­işti. 5 bin TL’den az geliri olan ailelere 350 ile en yüksek puan verilecek. Geliri 5 bin ile 6 bin 500 TL olanlar 250, 10 bin TL’den yüksek olanlar ise 100 ila 50 puan alacak. Ulusal düzeyde yapılan yarışmalar­da derece alan öğrenciye 70, il genelinde yarışmalar­da aldığı derecelere ise 40 puan verilecek. Türkiye’yi olimpiyatl­arda temsil edenler de 50 puan alacak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye